Acasa BusinessMediu-Energie Bucureştiul, o capitală poluată: Locul 2 în Europa

Bucureştiul, o capitală poluată: Locul 2 în Europa

scris de A.B.
10 afisari

Bucureşti, locul doi în topul capitalelor cele mai poluate din Europa. Numai Sofia devansează Capitala potrivit studiului realizat de Centrul pentru Politici Durabile ECOPOLIS.

bucuresti

foto: antena3.ro

În Bucureşti s-au înregistrat în medie 92 de zile pe an cu depăşiri ale nivelului admis, faţă de limita de 35 de zile pe an cum prevăd normele Uniunii Europene.

Nici cu spaţiile verzi nu stăm prea bine. Capitala are 26 metri pătraţi pe cap de locuitor, mult în urma Vienei – 120 metri pătraţi pe cap de locuitor sau Helsinki – 100 metri pătraţi pe cap ce locuitor.

Potrivit studiului ECOPOLIS, Bucureştiul este la egalitate cu Bratislava – 21 metri pătraţi pe cap de locuitor, Ljubljana 25 metri pătraţi pe cap de locuitor, fiind mai bine poziţionat decât Madrid şi Paris.

Din păcate, bucureştenii sunt codaşi în utilizarea bicicletei ca alternativă la transportul cu autoturismul personal. Bucureştenii merg la serviciu cu bicicleta doar în proporţie de 0,7%, cu 59,5% mai puţin decât în Copenhaga şi 45,6% faţă de Amsterdam.

Rezultatele studiului intitulat „Bucureşti, capitală europeană? Organizare administrativă şi indicatori ai calităţii în capitalele UE” au fost făcute publice în cadrul unei dezbateri publice la care au participat şi politicieni.

Concluziile desprinse din acest studiu mai arată că în Bucureşti nu există o listă de control asupra bugetului local, deoarece el este descentralizat la nivel de sectoare, iar sectoarele capitalei sunt subunităţi administrative relativ mari.

1 comentariu

K.Lager 15-05-2012 - 17:49

sunt fff suparat ! cum, iar bulgarii sunt inaintea noastra ??? Vreau locul „I”, cu coronita … doar avem primari de sector fruntasi la plantat panselute si platani uscati ion frunte cu poteras, livake, piezdone si hot.anu !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult