Acasa BusinessMediu-Energie Cât mai avem de îndurat vremea neobișnuit de rece.

Cât mai avem de îndurat vremea neobișnuit de rece.

scris de Misu Andrei
115 Afisari

După temperaturi deosebit de scăzute pentru luna august, vremea începe să se îndrepte. Meteorologii anunță o schimbare radicală abia la sfârșitul săptămânii, când maximele vor urca din nou până la pragul caniculei.

foto Mark Metcalfe

Mâine şi joi, se va înregistra o creștere ușoară, cu valori de 21 până la 30 grade Celsius și de abia sfârșitul de săptămână să aducă temperaturi în creștere de la o zi la alta, spre 32 grade Celsius Celsius, de pildă. La debutul celălalt de săptămână, luni și marți, putem vorbi din nou de valori apropiate de pragul unei zile de caniculă 34-35 grade Celsius în partea de vest, sud-sud-est a țării”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Specialistul a mai precizat că dimineața zilei de marți, 7 august, a fost foarte, cu numai 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, cel mai cald în nordul litoralului, cu 21 grade Celsius.

De altfel, și la această oră, în zona montană înaltă, temperaturile nu depășesc 5 grade Celsius, cel mai frig fiind la Vârful Omu, doar 1 grad, Bâlea Lac 4 grade, în timp ce în Capitală sunt 16-17 grade, iar la Mangalia 23 grade Celsius„, a spus Elena Matescu.

Încep să crească temperaturile

Miercuri, 9 august, vremea se va încălzi uşor în toată ţara, însã dimineaţa şi noaptea va fi rãcoare mai ales în regiunile vestice, nordice, în centru şi la munte. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, după-amiaza şi seara în zona montană, iar noaptea şi în vest, centru şi sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 grade Celsius, iar cele minime între 10 şi 21 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se vor situa în jurul a 7 grade Celsius.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS