Acasa BusinessMediu-Energie Cate arii naturale a pierdut Romania. Topul celor mai afectate zone

Cate arii naturale a pierdut Romania. Topul celor mai afectate zone

scris de M.A.
98 afisari

Incet, dar sigur, ariile protejate din natura Romaniei sunt inghitite de betoanele civilizatiei, de proiectele diverselor companii sau chiar de transformarea lor in spatii rezidentiale.

Cate arii naturale a pierdut Romania. Topul celor mai afectate zone

Cate arii naturale a pierdut Romania. Topul celor mai afectate zone (foto: especesmenacees.ca)

Numai de cand a inceput criza si pana in prezent au disparut mii de hectare din zone naturale protejate.

Econtext va prezinta un top sumbru: cate hectare au disparut in ultimii ani din diverse zone protejate. Mai precis, de cand a inceput criza (2008) si pana in prezent (finalul anului trecut). Ca in orice alt stat, si in Romania exista arii naturale protejate, fie ca sunt parcuri naturale, rezevatii stiintifice, monumente ale naturii, arii de protectie avifaunistica sau situri de importanta comunitara.

Desigur, sunt si arii protejate a caror suprafata a crescut, dar sunt si altele in care suprafata s-a diminuat, iar unele scaderi sunt colosale!

Arii protejate

In total, am consemnat 12 zone care si-au diminuat suprafata in perioada mentionata. Acestea sunt: Parcul Natural Bucegi, muntii Piatra Craiului, Cozia, Muntii Macinului, Cheile Nerei, Semenic, Parcul national Ceahlau, Lunca Joasa a Prutului inferior, Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, Muntii Maramuresului, dar si rezervatiile stiintifice si monumentele naturale. De altfel, ultimele au suferit cele mai dureroase pierderi, de peste 350.000 de hectare!

In total, cele 12 arii au pierdut circa 400.000 de hectare! Imens! Adica 4.000 de kilometri patrati. Cat suprafata unui judet cat Dambovita, Ialomita sau Galati!

Dar IATA cate sute de hectare au pierdut ariile naturale ale Romaniei:

853-Arii natura econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult