Acasa BusinessMediu-Energie Ce a discutat Răzvan Nicolescu cu KazMunayGas

Ce a discutat Răzvan Nicolescu cu KazMunayGas

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunțat că guvernul a propus companiei KazMunayGas, să construiască în Dobrogea un combinat chimic.

Ce a discutat Răzvan Nicolescu cu KazMunayGas (foto:helukabel.de)

Ce a discutat Răzvan Nicolescu cu KazMunayGas (foto:helukabel.de)

Pentru construierea combinatului chimic de la Dobrogea ar urma să fie folosiți bani din miliardul de dolari promis de compania kazahă, care deţine Rompetrol. „Una din sugestiile statului român făcute celor de la Rompetrol pentru o posibilă investiţie, utilizînd acel miliard de dolari, vizează construirea unui combinat chimic nou în zona Dobrogea. Nu este o decizie luată încă. Pe lângă combinat, am mai propus investirea unor sume din acest fond în depozite de gaze. Ei ne-au propus achiziţionarea de benzinării deja construite, dar nu am acceptat şi nu vom accepta niciodată aşa ceva. Putem vorbi eventual de noi benzinării”, a afirmat Răzvan Nicolescu, într-o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

Un memorandum încheiat între Guvern şi KazMunayGas, prevede că cele două părţi vor înfiinţa un fond deţinut în proporţie de 80% de companie şi 20% de statul român prin care vor fi efectuate investiţii de circa 1 miliard de dolari, pe o perioadă de şapte ani, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult