Acasa BusinessMediu-Energie Ce amenzi va plăti British Petroleum pentru dezastrul din Golful Mexic

Ce amenzi va plăti British Petroleum pentru dezastrul din Golful Mexic

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

British Peroleum va plătu amenzi şi penalizări record pentru dezastrul din Golful Mexic din 2010 de la platforma petrolieră Deepwater Horizon.

British Petroleum va plati amenzi record pentru dezastrul din Golful Mexic (foto:oceandoctor.org)

Pentru a încheia cazul penal întentat împotriva sa în SUA compania petrolieră British Petroleum (BP) va plăti amenzi şi penalizări între 3 şi 5 miliarde de dolari pentru în dezastrul provocat de scurgerea masivă de petrol de la platforma Deepwater Horizon, în 2010. Potrivit Rador, care citează surse BBC news, înţelegerea nu va acoperi pierderile economice civile şi federale.

Explozia la platforma petrolieră Deepwater Horizon a ucis 11 angajaţi ai BP şi a provocat o scurgere substanţială de petrol în apele Golfului Mexic. Platforma Deepwater Horizon, exploatata de BP, s-a scufundat la 22 aprilie, in urma unei explozii şi unui incendiu survenit cu doua zile inainte. Platforma conţinea 2,6 milioane de litri de petrol si extragea zilnic 1,27 milioane de litri.

2 comentarii

Salut 15-11-2012 - 22:31

” … compania petrolieră British Petroleum (BP) va plăti amenzi şi penalizări între 3 şi 5 miliarde de dolari ”

==============

Putin. Foarte putin.

digital 15-11-2012 - 22:56

normal că e puțin!
trebuia să plătească 35-40 de mld!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult