Acasa BusinessMediu-Energie CFR Cǎlǎtori a intrat ȋn atenția Corpului de Control

CFR Cǎlǎtori a intrat ȋn atenția Corpului de Control

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Corpul de control al Guvernului va verifica întreaga activitate a CFR Călători derulată din anul 2006, a declarat premierul Victor Ponta.

CFR Cǎlǎtori a intrat ȋn atenția Corpului de Control

Ancheta va viza, printre altele, sesizările din presă cu privire la prezenţa azbestului în componentele unor vagoane, conform primului ministru. Azbestul este o substanţă cancerigenă interzisă în UE. Antena 3 a relatat că în România circulă vagoane în ale căror componente se află azbest şi că CFR Călători a admis prezenţa acestei substanţe, vagoanele respective urmând să fie retrase.

Ȋn 17 iulie, premierul anunțase că nu vor fi disponibilizate mii de persoane la CFR Călători sau CFR Marfă, dar există totuşi zone în care personalul nu se mai justifică. Victor Ponta a adǎugat că pe agenda şedinţei figurează bugetele mai multor societăţi de transport feroviar şi că se vor căuta soluţii pentru diminuarea unor pierderi istorice, în special la CFR Călători.

1 comentariu

gabi 27-08-2013 - 17:42

Trai pe vatrai !
„CFR Călători, condusă de Valentin Dorobanțu, omul promovat de fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, ocolește sistematic licitațiile, sub pretextul situațiilor de urgență. De la începutul anului, toate contractele, în valoare de peste 70 de milioane de euro, au fost încheiate prin „negociere cu publicare”
Peste 50.000.000 de euro au fost direcționați pentru reparații, iar circa 1.500.000 de euro pentru șase contracte de salubrizare .
Prin aceeași schemă, CFR Călători va atribui încă 20 de contracte, a căror valoare totală poate atinge 15 milioane de euro”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult