Acasa BusinessMediu-Energie Chinezii construiesc două reactoare noi la Cernavodă

Chinezii construiesc două reactoare noi la Cernavodă

scris de C.S.
119 Afisari

China Nuclear Power va construi două noi reactoare la Cernavodă. Chinezii au depus deja o ofertă angajantă, estimată la peste 6,5 miliarde de euro, pentru realizarea reactoarelor 3 și 4, compania din țara Marelui Zid fiind, de altfel, și singura înscrisă în cursa pentru contractul cu Nuclearelectrica.

Chinezii investesc 6,5 miliarde euro la Cernavodă.

Chinezii investesc 6,5 miliarde euro la Cernavodă.

Negocierile oficiale dintre statul român și China Nuclear Power se vor finaliza până la sfârşitul anului, când se va semna și memorandumul comun de realizare a acestei investiţii, a anunțat vicepremierul Liviu Dragnea.

„Începând cu anul viitor, probabil, începem să asistăm la realizarea unui proiect cu o valoare foarte mare, care va însemna 720 MW pe unitate, adică 1.440 MW, care va însemna peste 1,5 miliarde euro comenzi în industira românească, locuri de muncă directe şi indirecte peste 10.000, plus venituri importante suplimentare la bugetele locale şi la bugetul de stat”, a spus Dragnea.

China General Nuclear Power Corporation a luat naștere în 1994. Companie este cel mai mare producător chinez de energie nucleară, având în operare 11 reactoare nucleare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producţie a energiei a României este de circa 20.000 MW. Chinezii vor fi acţionari majoritari în compania de proiect, cea care va derula investiţia de 6,5 miliarde de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult