Acasa BusinessMediu-Energie Ciuperci bulgăreşti radioactive reţinute în Marea Britanie

Ciuperci bulgăreşti radioactive reţinute în Marea Britanie

scris de M.A.
2 afisari

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au reţinut 600 de kilograme de ciuperci contaminate radioactiv, informează Daily Mail.

Ciuperci (foto Agerpres)

Ciuperci (foto Agerpres)

La data de 6 mai, poliţiştii de frontieră dintr-un port britanic au efectuat un control pentru imigranţi ilegali, dar au descoperit această încărcătură radioactivă, transmite Agerpres. Potrivit tabloidului britanic, ciupercile, care aveau un nivel de radiaţie de 10 ori mai mare decât normele, erau contaminate cu cesiu 137 de la catastrofa de la Cernobâl care a avut loc în urma cu 25 de ani. Autorităţile bulgare susţin însă că acest caz este unul izolat şi contaminarea radioactivă nu are nimic de-a face cu Cernobâl. Iordan Voinov, director al Agenţiei bulgare pentru siguranţa alimentelor, a spus că ciupercile au fost culese anul trecut în zona unei foste mine de uraniu din munţii Rodopi. Voinov a declarat pentru postul de radio Darik că agenţia a efectuat deja o anchetă proprie ce a relevat că exportatorul este o companie din oraşul Pazardjik. El consideră că este exclus că o parte din ciupercile radioactive să ajung pe piaţa din Bulgaria. Daily Mail mai scrie că autorităţile britanice au emis o alertă pentru întreaga Uniune Europeană.

1 comentariu

YAAKOV 12-06-2011 - 17:36

Sunt contaminate cu Putiniu 275, ca pentru englezoi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult