Acasa BusinessMediu-Energie Cod galben de ploi și intensificări ale vântului în 27 de județe

Cod galben de ploi și intensificări ale vântului în 27 de județe

scris de Z.V.
5 afisari

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 27 de județe din Oltenia, Transilvania, Moldova și Muntenia, dar și zona de munte, care va intra în vigoare marți, 22 iulie 2014, la ora 18,00.

Cod galben de ploi și intensificări ale vântului în 27 de județe

Cod galben de ploi și intensificări ale vântului în 27 de județe

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, în intervalul 22 iulie, ora 18,00 — 23 iulie, ora 22,00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei și vestul Munteniei, precum și în zona de munte.

În perioada menționată, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și, izolat, căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, local, 25-30 de litri/metrul pătrat și, izolat, 50-60 de litri/metrul pătrat.

Județele vizate de atenționare sunt: Maramureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Botoșani, Caraș-Severin, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Brașov, Prahova, Covasna, Harghita, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Dâmbovița și Teleorman.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va manifesta și în partea de vest a teritoriului, iar în după-amiaza zilei de miercuri (23 iulie) și în sud-estul țării, dar trecător și pe arii mai restrânse.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, meteorologii vor actualiza atenționarea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult