Acasa BusinessMediu-Energie COD GALBEN de ploi. HARTA zonelor afectate

COD GALBEN de ploi. HARTA zonelor afectate

scris de Z.V.
12 afisari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod Galben de ploi abundente valabilă pentru 10 județe din sudul țării până marți la ora 10,00.

ANM: Cod galben de ploi grindină şi vijelii

ANM: Cod galben de ploi (foto: cylentsnyper.com)

Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 septembrie, ora 12,00 — 29 septembrie, ora 10,00, va continua să plouă îndeosebi în sudul și centrul țării, dar și în zonele de deal și de munte. În județele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu, precum și în zona de munte a județelor Prahova, Brașov și Sibiu, se vor mai cumula cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

harta-cod-galben-ploi.28 septembrie 2015În sud-estul teritoriului vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50…55 km/h.

Marţi, aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul ţării, unde cantităţile de apă vor mai depăşi 15 – 20 de litri pe metru pătrat, iar în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu rafale de 50 – 55 de kilometri pe oră.

Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă în toate regiunile, a precizat ANM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult