Acasa BusinessMediu-Energie Cod Galben de ploi şi ninsori (vezi harta judeţelor afectate)

Cod Galben de ploi şi ninsori (vezi harta judeţelor afectate)

scris de Z.V.
23 afisari

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori și polei valabilă în 36 de județe și municipiul București de vineri după-amiază până sâmbătă la prânz.

Avertisment ANM: Lapoviță și ninsoare

Avertisment ANM: Lapoviță și ninsoare

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 noiembrie, ora 18,00 — 28 noiembrie, ora 12,00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Precipitații mixte se vor semnala în Banat, precum și în zona Carpaților Orientali, în vestul și nordul Moldovei și local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

cod galben lapovita ninsoriÎn regiunile sudice și sud-estice, dar și pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăși local 55…65 km/h.

În după-amiaza zilei de 28 noiembrie și în noaptea de 28/29 noiembrie precipitațiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice și vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult