Acasa BusinessMediu-Energie Cod portocaliu de ninsori şi viscol în mai multe judeţe

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în mai multe judeţe

scris de A.P.
90 afisari

Buzău: Numărul abonaţilor fără energie electrică a crescut la aproape 19.000

ANM: Codul Portocaliu de viscol prelungit. Vezi unde și pȃnǎ cȃnd! (foto:timetv.ro)

Numărul abonaţilor Electrica din judeţul Buzău care au rămas sâmbătă seara fără energie electrică se ridică aproape 19.000, 271 de posturi de transformare fiind nealimentate.

Potrivit unui comunicat Electrica, 18.900 de abonaţi din comunele Vadu Paşii, Săgeata, Robeasca, Poşta Câlnău, Blăjani, Gălbinaşi, Merei, Ţinteşti, Ruşeţu, C.A. Rosetti, Cochirleanca, Râmnicelu, Bălăceanu, Ghergheasa, Puieşti, Balta Albă au rămas fără curent electric.

„271 posturi de transformare sunt nealimentate, 15 echipe se află pe teren pentru remedierea defecţiunilor”,

 


Foto: (c) Cristian Nistor / AGERPRES FOTO


„Sunt afectate în total 4 linii, iar parţial alte 6 linii, 186 de posturi de transformare fiind nealimentate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

 

UPDATE ORA 22:00 Timiş: Circa 30 de localităţi, parţial sau total nealimentate cu energie electrică

 

UPDATE ORA 21:49 Olt: Autocar cu 29 de pasageri, răsturnat la Găneasa; nu au fost persoane rănite

 

UPDATE ORA 21:02 Atenţionări nowcasting de precipitaţii mixte şi polei pentru judeţele Brăila, Buzău, Vaslui şi Bacău

 

UPDATE ORA 20:11 Cod galben de viscol puternic pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, până duminică la 2:00

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de viscol puternic pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, valabilă până duminică, la ora 2:00.

 


Foto: (ilviu Matei / AGERPRES FOTO


Potrivit meteorologilor, în cele două judeţe, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala vânt cu rafale de 70-90 km/h şi viscol puternic, ce reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

 

UPDATE ORA 19:38 Covasna: DJ 121A închis pe două tronsoane din cauza viscolului puternic

 

Circulaţia rutieră pe DJ 121A a fost închisă sâmbătă seară, pe două tronsoane, din cauza viscolului puternic, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

 


Foto: Cristian Lupascu / AGERPRES FOTO


Potrivit sursei citate, măsura a fost luată la solicitarea administratorului drumului, circulaţia fiind blocată din cauza zăpezii între localităţile Moacşa şi Leţ (respectiv între km 24+500m si km 27+100m) şi Pădureni si Angheluş (km 32+700m si km 35+100m).

Poliţia recomandă rutele ocolitoare DN 11-DN13E Reci – Leţ şi DN11 – DN13E – DC20A (Angheluş).

„În zonă nu sunt vehicule şi nici persoane blocate din cauza zăpezii”, menţionează reprezentanţii IJP Covasna.

Pe toate celelalte drumuri din judeţul Covasna se circulă în condiţii de iarnă, în unele zone traficul fiind îngreunat de rafalele de vânt care spulberă zăpada pe carosabil.

 

UPDATE 18:23 Trafic feroviar întrerupt între staţiile Reşiţa Nord şi Brebu

 

UPDATE ORA 18:15 ANM: 12 judeţe din Muntenia şi Moldova, sub Cod galben de precipitaţii mixte, polei şi vânt puternic

 

Meteorologii au emis noi avertizări nowcasting Cod galben de precipitaţii mixte, polei şi vânt puternic, valabile în următoarele ore în 12 judeţe Muntenia şi Moldova.

 


Foto: Silviu Matei / AGERPRES FOTO


Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 23:00, se va semnala vânt ce va atinge la rafală viteze în de 55 – 65 km/h în localităţi din judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Argeş, Prahova, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi.

Până la ora 20:00 sunt vizate de o atenţionare de precipitaţii mixte şi polei judeţele Vrancea (zona joasă) şi Galaţi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

 

UPDATE ORA 17:27 Bebeluş şi mama acestuia, scoşi din nămeţi şi transportaţi la spital de jandarmii prahoveni

 

 

UPDATE ORA 17:17  Brăila: O persoană decedată şi alte trei rănite într-un accident de circulaţie produs pe DN 23 Brăila – Focşani

 

 

UPDATE ORA 15:21 ANM: Cod galben de precipitaţii, vânt puternic şi polei în nouă judeţe din Muntenia

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă după-amiaza, noi avertizări nowcasting Cod galben de precipitaţii, polei şi vânt puternic, valabile în nouă judeţe din Muntenia.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în localităţi din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Ilfov, Ialomiţa, Brăila, Călăraşi se va semnala vânt ce va atinge la rafală viteze în general de 55 – 65 km/h, dar şi ninsoare slabă.

Până la ora 16:00 în localităţi din judeţele Olt şi Dolj se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie care, local, depun polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

 

UPDATE ORA 15:05 Caraş-Severin: Zece localităţi fără curent electric din cauza ninsorilor

 

Foto: (c) CRISTIAN FLORIN FRANT / AGERPRES FOTO

 

UPDATE ORA 14:54 Prognoză meteo pentru Bucureşti: Ploi moderate şi rafale de vânt, sâmbătă şi duminică

 

Cerul va fi noros sâmbătă în Bucureşti şi va ploua temporar în special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar temperatura aerului va urca uşor, de la zero grade în orele amiezii, până la două – trei grade în cursul nopţii, conform prognozei publicată sâmbătă de Adminstraţia Naţională de Meteorologică (ANM).

În aceste condiţii, stratul de zăpadă depus anterior se va diminua considerabil, dar vântul va sufla moderat, temporar cu rafale de 45 – 50 km/h.

 

Totodată, începând de duminică, ora 8:00, până seara la ora 20:00, vremea va fi închisă, temporar va ploua moderat cantitativ (în jurul a 10 litri/mp), iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 35 – 40 km/h la începutul
zilei, apoi vor fi în diminuare. Dimineaţa vor fi două-trei grade, iar temperatura maximă se va situa între 5 şi 6 grade Celsius.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoza.

 

UPDATE ORA 14:38 ANM menţine avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în nouă judeţe; ninsori, lapoviţă şi polei în restul ţării

 

 

 

 

UPDATE ORA 13:53 CNAIR: Nu sunt drumuri închise sau restricţionate din cauza condiţiilor meteo

 

 

UPDATE ORA 12:27 Argeş: Patru răniţi într-un accident pe DN 7C; traficul între Piteşti şi Curtea de Argeş a fost blocat

 

 

UPDATE ORA 12:26 Timiş: Accident rutier, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor patru, lângă Chevereşu Mare

 

 

UPDATE ORA 11:28 O persoană decedată şi alta rănită grav într-un accident produs în judeţul Vâlcea

 

 

UPDATE ORA 11:07 Aeroportul din Timişoara – redeschis, după ce a fost închis aproximativ două ore din cauza vremii

 

 

UPDATE ORA 10:47 PMB: Traficul în Capitală se desfăşoară în condiţii normale de iarnă

 

 

UPDATE ORA 10:12 Localităţi din judeţele Vâlcea, Olt şi Dolj, sub Cod galben de precipitaţii mixte, vânt puternic şi polei, până la 13:00

 

UPDATE ORA 10:06 Ninsorile din ultimele ore au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane, informează, sâmbătă dimineaţa, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, vremea a fost caracterizată de ninsori, lapoviţa, ploi şi polei în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, meteorologii au emis Cod Portocaliu de nisori abundente, strat semnidicativ de zăpadă şi viscol în 9 judeţe ale ţării (AG, CS, DB, GJ, HD, MH, PH, TM şi VL), avertizare valabilă până duminică la prânz.

Pentru gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, încă de vineri au fost mobilizate echipaje de pompierii salvatori care să intervină în sprijinul cetăţenilor si autorităţilor locale din zonele vizate de ninsori.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice, pe timpul nopţii au fost înregistrate efecte în 7 judeţe (AG, DB, HD, MH, PH, TM şi TR), fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane.

În jurul orei 04,00, o ambulanţă care se deplasa din judeţul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, judeţul Olt, pe DJ 679, între localităţile Mihăeşti şi Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. La faţa locului s-au deplasat un utilaj al societăţii care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv şi un utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Seaca. Ambulanţa a fost deblocată rapid, iar ulterior a fost însoţită de un utilaj până la pacient.

Sâmbătă dimineaţa, autorităţile locale din judeţul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localităţile Ciolăneşti şi Baldovineşti, pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Această nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.

Între localităţile Ponoarele şi Izverna din judeţul Mehedinţi s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau 10 persoane.

Tot pentru deblocarea a 2 autoturisme în care se aflau 5 persoane şi a unui autobuz fără persoane s-a intervenit pe drumul care face legătra între localităţile Boldeşti şi Seciu din judeţul Prahova. Totodată, în localitatea Mizil pompierii şi drumarii au deblocat un autotren care a derapat şi a intrat într-o curte.

În judeţul Dâmboviţa, pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în judeţul Hunedoara, în zona localităţii Cinciş, a fost deblocat un atutotren.

Pe DN 73, între localităţile Câmpulung Muscel şi Dragoslavele din judeţul Argeş, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. S-a intervenit cu utilaje de la administratorul de drum şi autorităţile locale, pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant.

Tot sâmbătă dimineaţa, pe A1, la km 106, un tir a parăsit carosabilul şi a blocat o bandă.

În municipiul Timişoara, pompierii au acţionat pentru degajarea a 4 arbori căzuţi pe 2 autoturisme şi pe carosabil.

La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate sub atenţionări meteorlogice. Nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

Evoluţia din teren este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU, in cooperare cu structurile aflate in coordonarea DSU, astfel încât să fie dispuse rapid măsurile optime de intervenţie în sprijinul populaţiei.

 

UPDATE ORA 09:22 Infotrafic: Circulaţie rutieră întreruptă pe DN 7 Arad – Deva, în urma impactului între două autocamioane

 

UPDATE ORA 08:29 ANM: Cod galben de precipitaţii mixte, vânt puternic şi polei în şase judeţe, sâmbătă dimineaţă

 

 

ORA 07:44 CNAB: Cursele aeriene pot înregistra întârzieri de 30 de minute la decolare, sâmbătă dimineaţa; nicio cursă nu a fost anulată

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS