Acasa BusinessMediu-Energie Cod roșu de inundații pentru râuri în Satu Mare, Sălaj și Maramureș

Cod roșu de inundații pentru râuri în Satu Mare, Sălaj și Maramureș

scris de B.C.R
15 afisari

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, valabil de miercuri, de la ora 7:05, până miercuri, până la ora 14:00, unde se pot produce indunații locale care depășesc cotele normale.

cod rosu inundatiiPotrivit INHGA, în urma precipitațiilor se pot scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.
„Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundaţii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE PERICOL in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj, Salaj, judetele Salaj si Maramures si Barsau, judetul Maramurea.
In funcţie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.”, este avertizarea transmisa de Instititul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Avertizarea de cod roșu a intrat în vifoare la ora 7:05 și va fi valabilă până miercuri la ora 14:00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult