Acasa BusinessMediu-Energie Comisia Europeană sancționează România pentru poluare

Comisia Europeană sancționează România pentru poluare

scris de C.S.
12 afisari

Comisia Europeană sancționează România pentru poluare. Experții CE susțin că statul nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine.

Poluare, motiv de ceartă între România și CE.

Poluare, motiv de ceartă între România și CE.

Potrivit motivării acțiunii de infringement, „România nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine (PM10). Aceste particule fine provin din emisiile generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor şi pot cauza astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur”.

În conformitate cu legislaţia UE, statele membre au obligaţia de a limita expunerea cetăţenilor la particulele de acest tip. Potrivit ultimelor rapoarte din 2012, „cetăţenii din anumite zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi au fost expuşi în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 încă din 2007”, avertizează Comisia, apreciind că România nu a întreprins acţiunile necesare încă din 2007 pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor.

Acţiunea lansată joi, care este din punct de vedere tehnic un aviz motivat suplimentar (infringement), urmează unei scrisori de punere în întârziere suplimentare transmisă în februarie 2013.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult