Acasa BusinessMediu-Energie Consumăm resurse cât pentru o planetă şi jumătate

Consumăm resurse cât pentru o planetă şi jumătate

scris de Ziua Veche
1 afisari

Omenirea risipeşte fără discernământ resursele de care dispune, folosind echivalentul resurselor de pe o planetă şi jumătate pentru a-şi susţine stilul de viaţă din prezent, situaţie provocată în special de consumismul din ţările bogate, conform raportului intitulat “Planeta vie 2010” al organizaţiei ecologiste World Wildlife Found (WWF), transmite AFP.

Oamenii folosesc echivalentul în resurse al unei planete şi jumătate din 2007, conform unui set de nevoi din ce în ce mai complexe”, conform raportului WWF, informează Mediafax. Amprenta ecologică a Pământului – adică suprafaţa de pământ şi volumul de apă necesare pentru a produce resursele utilizate de populaţie într-un an – a ajuns la dublul celei din 1966. Dacă nimic nu se va schimba în modul nostru de consum, omenirea va avea nevoie în acest ritm de resursele de pe două planete pentru a-şi asigura nevoile de-a lungul unui an, începând cu 2030, conform documentului. “Dacă fiecare om de pe planetă ar trăi la standardul de viaţă mediu occidental, din SUA sau din Arabia Saudită, am avea nevoie de resursele de pe 4,5 planete identice Pământului. Dimpotrivă, dacă toţi locuitorii planetei ar trăi ca un om obişnuit din India, biocapacitatea Pământului ar fi folosită doar la jumătate”, se mai arată în Raport. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult