Acasa BusinessMediu-Energie Cum ne va afecta încălzirea globală sănătatea

Cum ne va afecta încălzirea globală sănătatea

scris de L.M.
3 afisari

Creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării algelor toxice şi microorganismelor nocive.

Fructele de mare devin toxice din cauza incalzirii globaleÎncălzirea planetară ar putea afecta sănătatea umană în următorii 30 de ani, potrivit modelelor informatice prezentate sâmbătă, la Washington, care arată că un climat mai cald şi umed favorizează creşterea toxinelor şi bacteriilor, informează Realitatea.net.

Aceste cercetări – finanţate de Agenţia federală a oceanelor şi atmosfere din SUA (NOAA) – arată cum creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării algelor toxice şi microorganismelor nocive.

Astfel, un studiu efectuat de Stephanie Moore – de la Centrul oceanelor şi sănătăţii umane din cadrul NOAA – prezice că sezonul în care alga toxică „Alexandrium catocitenella” proliferează în estuarul Puget în statul Washington se va prelungi. Această algă produce o toxină care se poate acumula în scoici. Consumul acestor fructe de mare contaminate poate provoca simptome gastro-intestinale şi neurologice mai mult sau mai puţin grave şi uneori mortale.

Proliferarea acestor alge în perioade din ce în ce mai mari vor duce de asemenea la căderi economice nefaste în sectorul pescuitului.


1 comentariu

Neardental 20-02-2011 - 21:21

Vai de mine. Din cauza caldurii vor creste algele si toxinele. Cum … mea sa creasca toxinele? Si inca in scoici. Sa nu mai putem manca stridii?? Cerem sa puneti o taxa pe caldura. Asa cum a-ti pus pe benzina, masini, pungi, becuri,etc. Ecologisti imputiti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult