Acasa BusinessMediu-Energie Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii ianuarie. Prognoza meteo pentru intervalul 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024

Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii ianuarie. Prognoza meteo pentru intervalul 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024

scris de Ziua Veche
283 Afisari

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale inclusiv în prima săptămână a lunii ianuarie, după care se vor situa în jurul celor specifice perioadei, mai scăzute la munte.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor deficitară în cea mai mare parte a ţări, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali.

Săptămâna 1 – 8 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 8 – 15 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS