Acasa BusinessMediu-Energie CUTREMUR cu magnitudine 4.5 în Vrancea. L-aţi simţit?

CUTREMUR cu magnitudine 4.5 în Vrancea. L-aţi simţit?

scris de Z.V.
2 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs, luni, la ora 15.09, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 118 de kilometri, informează Institutul Naţional pentu Fizica Pământului.

Cutremur de 3,7 grade în Vrancea

Cutremur de 4,5 grade

Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (29 de kilometri), Târgu Secuiesc (44 de kilometri), Săcele (50 de kilometri), Sfântu Gheorghe (51 de kilometri) şi Vălenii de Munte (55 de kilometri).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 118 km si a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit slab in sudul si estul tarii, cu intensitati de III pana la III-IV grade pe scara Mercalli.

Tot în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, s-au produs alte două cutremure, unul de 2,9 grade, în noaptea de duminică spre luni, şi celălalt de 2,6 grade, duminică seară.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult