Acasa BusinessMediu-Energie CUTREMUR de 4,8 grade în Vrancea

CUTREMUR de 4,8 grade în Vrancea

scris de P.C.R.
2 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea, seismul fiind simţit şi la Bucureşti.

Cutremur de 4,8 grade în Vrancea.

Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) au declarat pentru Mediafax că seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri şi a avut intensitatea IV pe scara Mercalli. Potrivit surselor citate, seismul s-a simţit şi la Bucureşti.

„Seismul se încadrează în clasa celor care nu ne surprind pentru zona Vrancea, la fel şi adâncimea la care s-a produs. Acea zona aparţine arealului seismic vrâncean”, a comentat Victor Mocanu, decanul Facultății de Geologie și Geofizică, pentru Digi24.

În 12 ianuarie, în zona Vrancea s-a produs un seism de 4,4 grade pe scara Richter. De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte 15 cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,3 grade pe scara Richter.

6 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 23-01-2014 - 20:10

Se apropie, SE APROPIE MEGA-dezastrul unui cuttremur de peste gradul 7 pe scala Richter si ne va gasi ca deobicei cu chilotii in vine. La ora asta nu avem nimic organizat ca sa raspunda in caz de dezastru natural. Suntem ca deobicei, de 5 mii de ani, la mina Domnului. Ce tara e aia pe care statul care o conduce nu e in sgtare sa-si protejeze proprii cetateni ? In 1977, la marele cutremur, ceausescu era in vizita peste mari si tari, si a venit acasa in citeva ore. La noi, cel care raspunde de dezastre medicale, domnul Arafat, eroul !, era in Ungaria, la cam 5 de minute de locul dezastrului aviatic. L-a durut exact in huhu de cei aflati in suferinta ! Sa ne fereasca Dumnezeu de „una” dintr-aia mare si babana, ca … huhu ne ia ! Romania, la ora actuala nu are la conducerea ei vreo autoritate ci, numai si numai niste puscariabili ar caror interes este unul singur : jiordeala si handraleala ! Daca ne va lovi vreun dezastru ? „Muriti bine !”, atit ne pot ura acesti nemernici. Romania, d.t.p.d.v., se afla la ora asta undeva prin veacul al 13-lea, si, poate, nici acolo ! Noi nu suntem o tara ci o gaura de closet dintr-ala din fundul gradinii, mizerabil si mirositor pina la voma !

urbos 23-01-2014 - 20:18

Sper sa-ti moara toata familia.

ancuta 23-01-2014 - 20:53

Hai scarnacalin, dispari!
Alupigus!

digital 23-01-2014 - 20:38

gaură de closet, cu groapa aferentă e mătta, janghino !

ValVerde 23-01-2014 - 20:39

Cioroiule !!
Nu te mai da papagal !

digital 23-01-2014 - 20:42

și mătta e vreun WC ambulant cumva, și voiai să ne semnalizezi?!
hahaha!
mai modern, dar tot weceu !
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult