Acasa BusinessMediu-Energie UPDATE – Cutremur devastator la graniţa dintre Iran şi Irak

UPDATE – Cutremur devastator la graniţa dintre Iran şi Irak

scris de Șt. C
178 Afisari

UPDATE – Bilanțul cutremurului de 7,3 grade produs duminică la granița dintre Iran și Irak a crescut la 445 de morți și 7.100 de răniți, potrivit presei locale, informează luni Xinhua.

Bilanțul violentului seism care s-a produs duminică seară la granița dintre Iran și Irak a crescut la 207 de morți pe teritoriul iranian, potrivit unui nou buletin prezentat luni dimineață de celula de criză înființată de autoritățile locale, informează AFP.

„Din păcate, sunt 207 morți și aproximativ 1.700 de răniți„, a declarat pentru televiziunea de stat Behnam Saeedi, coordonatorul adjunct al acestei structuri aflate sub comanda Ministerului de Interne din Iran, în jurul orei locale 09.30 (06.30 GMT).

Acest bilanț ar putea să continue să crească în orele următoare, au precizat autoritățile. Precedentul bilanț era de 164 de victime.

Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, iar Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2. Adâncimea la care s-a produs mișcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, la aproximativ 200 de kilometri la nord-est de Bagdad, în apropierea frontierei cu Iranul. Au urmat două replici de magnitudine 4,5 și 4,7, prima la scurt timp după cutremurul înregistrat duminică la ora 18:18 GMT, iar cea de-a doua luni, la scurt timp după miezul nopții.

Potrivit Televiziunii de stat din Teheran, au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Serviciile de urgență afirmă că accesul în localitățile unde este necesară intervenția este îngreunat de blocarea unor drumuri.
Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimțit până în Turcia și Kuweit. Organizația Semiluna Roșie din Turcia a anunțat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona grav afectată din nordul Irakului, informează agenția Anadolu. Ministrul turc al sănătății, Ahmet Demircan, a declarat că țara sa este gata să ofere ajutor Irakului, în cazul unei solicitări.

* UPDATE Cutremur în Irak, peste 130 de morți în Iran și în regiunea autonomă Kurdistan

Un cutremur resimțit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, s-a soldat cu peste 130 de morți în Kurdistanul irakian și în Iran, informează agențiile internaționale de presă.
Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3; Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2; adâncimea la care s-a produs mișcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, la aproximativ 200 de kilometri la nord-est de Bagdad, în apropierea frontierei cu Iranul. Au urmat două replici de magnitudine 4,5 și 4,7, prima la scurt timp după cutremur, iar a luni, la scurt timp după miezul nopții.

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că în vestul Iranului și-au pierdut viața cel puțin 129 de oameni, iar peste 300 au fost răniți; au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Serviciile de urgență afirmă că accesul în localitățile unde este necesară intervenția este îngreunat de blocarea unor drumuri.
Surse oficiale irakiene au prezentat un bilanț provizoriu în regiunea Sulaimaniyah: șase morți. Autoritățile locale au raportat cel puțin 50 de răniți.

Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimțit până în Turcia și Kuweit. Organizația Semiluna Roșie din Turcia a anunțat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona grav afectată din nordul Irakului, informează agenția Anadolu. Ministrul turc al sănătății, Ahmet Demircan, a declarat că țara sa este gata să ofere ajutor Irakului, în cazul unei solicitări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult