Acasa BusinessMediu-Energie De ce pare că Pintilie de la Apele Române are onoare

De ce pare că Pintilie de la Apele Române are onoare

scris de C.P.
16 afisari

Unul dintre oamenii plantati de baronul de Vrancea, Marian Oprisan ]n posturi guvernamentale cheie, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Vasile Pintilie, şi-a dat miercuri seara demisia de onoare. Demersul său vine după ce premierul Victor Ponta ar cerut ministrului delegat Doina Pana înlocuirea sa de la conducerea ANAR.

Doina Pana si vasile Pintilie au involburat Apele Romane

„În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri n.r.), Vasile Pintilie anunţă că îşi depune demisia de onoare, din funcţia de director general al Administraţiei Naţionale Apele Române, funcţie pe care o deţinea din anul 2012”, se arată într-un comunicat de presă, remis de ANAR.

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului ANAR, care se află în prezent în concediu. Solicitarea premierului de demitere a lui Vasile Pintilie a fost adresată ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia. Cererea privind demisia a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, care s-a reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

Purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu, a declarat, că directorul instituţiei, Vasile Pintilie, a vorbit la telefon cu premierul Victor Ponta şi i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundaţiilor. Ana Maria Agiu a mai precizat, pentru Mediafax, că Vasile Pintilie, care este în concediu de la începutul săptămânii, a coordonat, prin telefon, toate activităţile desfăşurate de ANAR în această perioadă cu inundaţii, fără a se deplasa însă la faţa locului.

1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundaţiilor şi 99 de locuinţe au fost distruse. De asemenea, 168 de locuinţe au fost avariate, iar 2.003 case inundate, a anunţat ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Vicepremierul a mai spus că inundaţiile au afectat până în prezent, la nivel naţional, 223 anexe gospodăreşti, care au fost distruse, şi 185 unităţi administrativ-teritoriale.

De asemenea, au fost afectate 7 drumuri naţionale, pe porţiuni ce însumează 1,5 kilometri, 37 drumuri judeţene pe o distanţă totală de 88,7 kilometri şi 39 drumuri comunale pe porţiuni totale de 239 kilometri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult