Acasa BusinessMediu-Energie Delfini morţi, găsiţi în plasele braconierilor din Tulcea

Delfini morţi, găsiţi în plasele braconierilor din Tulcea

scris de D.S.S.
15 afisari

Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) a identificat cinci exemplare de delfini morţi în timpul primei acţiuni de control pe Marea Neagră din acest an.

Delfini morţi, găsiţi în plasele braconierilor din Tulcea

Delfini morţi, găsiţi în plasele braconierilor din Tulcea

În urma acestui control, am tras concluzia că, prin folosirea uneltelor de pescuit fixe în Marea Neagră, se afectează fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion – în special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta încurcându-se în plasele cu ochiul mic, iar cele cu ochiul de plasă mare distrug specii protejate şi interzise capturării”, se arată în comunicatul de presă remis miercuri de Comisariatul RBDD.

În timpul acţiunii au fost confiscate 15 ohane (unelte pentru capturarea sturionilor – n.r.), precum şi şase setci, în uneltele de pescuit aflându-se scrumbie şi păstrugi, 28 de exemplare de păstrugi fiind în stare vie şi eliberate mediului natural.

Potrivit comunicatului de presă semnat de prim-comisarul Costel Ifrim, în urma acţiunii s-au întocmit sesizări penale pe numele a două persoane din localitatea Sfântul Gheorghe, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult