Acasa BusinessMediu-Energie Delta din Bucureşti – Vezi unde este VIDEO

Delta din Bucureşti – Vezi unde este VIDEO

scris de M.A.
53 afisari

Plante acvatice, peşti, 90 de specii de păsări, broaşte ţestoase, vulpi şi alte animale. Toate acestea în plin oraş. Bucureştiul are „Deltă”.

Lacul Vacaresti - delta din Bucuresti

Lacul Vacaresti - delta din Bucuresti

Potrivit unui reportaj ProTV, în acest loc superb au fost observate aproximativ 90 de specii de păsări. Multe dintre ele protejate în Europa. Specialiştii spun că păsările au migrat aici pentru că au găsit adevărate resurse de hrană. Practic, aici s-a format un întreg ecosistem.

Lacul Văcăreşti, delta din Bucureşti, e în litigiu între Ministerul Mediului şi o firmă privată care în ianuarie 2003 a primit în concesiune terenul pentru 49 de ani, ca să ridice o bază sportivă. Câteva asociaţii militează ca acest loc să devină rezervaţie naturală.

4 comentarii

goanga 19-05-2012 - 11:51

Cred ca mai degraba zona va fi populata-colonizata de “marii crocodili” sau “rechini”!!!
Autoritatile sunt deja paralizate de muscatura capuselor. Dupa taxa pe capusa urmeaza taxa pe turbare. Autoritatile nu sunt in stare sa faca un tratament actorului Serban Ionescu pentru boala care sufera din cauza unei „goange” iar acum exista proiect pentru Delta in Lacul Vacaresti. Aici este o mlastina plina de tantari si capuse . Ce se va intampla cu noi toti Bucuresteni??? Vom fi cu toti paralizati de capuse, ciupiti de tantari, sau vom face rabie dupa ce vom fi muscati de vulpile turbate descoperite in “rezervatia naturala” a Lacului Vacaresti???

credeti cumva ca aceste capuse au picat din cer ?
Adica ce sa inteleg ca preferati ca sa paralizam bucurestinii, ca sa puteti dumneavoastra contempla o rata de balta. Duceti-va domnilor in delta daca doriti acest lucru, asta in cazul in care va mai ramin bani dupa tratament. Adica am ajuns sa declaram orice balta rezervatie naturala numai ca sa-si mai rezolve mafiotii alte interese ? Sa o faca domnilor mai la nord (ca doar este populate gradina zoological) ca si pe acolo s-or mai gasi 200 de hectare. Si le facem tot noi bucurestenii gratis si helesteul si ca bonus le mutam si ratele.
SE VEDE CLAR CA E O CAMPANIE ORCHESTRATA. CINE AR AVEA PUTEREA SA FACA LUCRUL ASTA ? ASTA NU VA DA DE GINDIT ?

Daniel 21-05-2012 - 00:06

e clar, iti recomand o vizita la un psihiatru, si binenteles sa urmezi tratamentul pe care ti-l prescrie!

nu mai conteza 21-05-2012 - 18:55

Nu sunteti in stare sa faceti nimic pentru Delta-Delta dar pentru o zona care este in litigiu si care este concesionata pe 49 de ani!!!
Din tot reportajul , scris si transmis de Digi 24 nu am retinut decat ca specialisul in insecte Irinel Popescu entomolog , si-a dat lucrarea de doctorat si a descoperit ca s-au dezvoltat diverse insecte (tantari, viermi, capuse, de la gunoiele aruncate, de la caini morti, deseuri, specii noi de muste. Probabi toate descoperirile sunt din cacatii lasati de cei care nu au gasit un WC public …) din lacul vacaresti Mai bine scrieti sau difuzati un reportaj cu MARELE DOCTOR DE SUFLETE Irinel Popescu – SIGUR INTELEGE CE ESTE IN SUFLETUL UNUI PROPRIETAR
Pana acum era groapa de gunoi a Bucurestiului care polua intregul ecosistem din zona, si acum dupa 4 ani ca tot vin alegerile a devinit “delta” Din orice wc cu gaura lasat de izbeliste sau umplut se vor descoperi specii noi de viermi din 4 in 4 ani.

castor 22-05-2012 - 12:55

„din rahat sau din mortaciuni s-a ridicat o zona verde in bucuresti. o delta”..poate este adevarat sau poate nu..dar nu cred ca are o importanta prea mare asta..important este ca bucurestiul are nevoie de un loc plin de verdeata si aer curat..o implicare mai mare a autoritatilor si a locuitorilor ar duce la dezvoltarea unei zone minunate si plina de verdeata intr-un oras apasat de poluare si dobitocit de locuitori veniti din toate zonele rurale ale tarii ..unii mai redusi mintal si plini de taranisme decat altii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS