Acasa BusinessMediu-Energie Duminică şi luni. Cod galben de ceaţă în sud şi est

Duminică şi luni. Cod galben de ceaţă în sud şi est

scris de L.M.
2 afisari

ANM va emite duminică seara cod galben de ceaţă pentru partea de sud şi est a României, în timp ce vestul ţării va fi afectat de polei, a anunţat sâmbătă directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Duminică şi luni. Cod galben de ceaţă în sud şi est

Duminică şi luni. Cod galben de ceaţă în sud şi est

Totodată, temperaturile scăzute din timpul nopţii, de până la minus 18 grade, ar putea determina apariţia unui strat de gheaţă pe şosele, a avertizat Ion Sandu. „Mâine noapte în partea de vest intră un front atmosferic destul de cald pentru această perioadă, care va determina la primul impact, adică de mâine noapte până luni la prânz apariţia poleiului aproape în toată partea de vest a ţării. Aceste fenomene vor fi semnalate de ANM pe judeţe cu cod galben şi în mod sigur până luni la prânz vor fi coduri galbene de ceaţă în toată partea de sud şi în partea de est a ţării”, a afirmat Ion Sandu, în timpul comandamentului de iarnă reunit la Palatul Victoria.

Ceaţa şi poleiul văr dispărea luni după prânz, pentru că temperaturile vor fi destul de ridicate, a spus şeful ANM, precizând că se aşteaptă ploi slabe mai ales în partea de vest a ţării, dar şi în est. Din data de 17-18 ianuarie se aşteaptă ninsori abundente începând din partea de vest a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult