Acasa BusinessMediu-Energie Ebola, ‘urgență de sănătate publică la nivel mondial’

Ebola, ‘urgență de sănătate publică la nivel mondial’

scris de A.B.
0 afisari

Organizația Mondială a Sănătății – OMS a anunțat vineri că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată ‘urgență de sănătate publică la nivel mondial’.

Epidemia de Ebola se extinde.

Comisarul european pentru sănătate, Tonio Borg, a estimat, însă, ca „extrem de scăzut” riscul ca epidemia de febră hemoragică Ebola să se răspândească pe teritoriul continentului european.

‘Un răspuns internațional coordonat este esențial pentru a opri și a reduce răspândirea la nivel internațional a Ebola’, precizează comitetul.

Agenția avertizează că posibilele consecințe ale continuării răspândirii la nivel internațional a epidemiei, care a ucis aproape 1.000 de oameni în patru țări din Africa de Vest, sunt „deosebit de grave” având în vedere virulența virusului, relatează Reuters.

Declararea situației de urgență la nivel internațional va avea ca efect creșterea nivelului de vigilență în ceea ce privește transmiterea virusului.

Potrivit organizației, toate statele în care a fost transmisă Ebola — până în prezent Guineea, Liberia, Nigeria și Sierra Leone — ar trebui să declare situație de urgență națională, însă nu se impune o interdicție generală de călătorie sau de comerț internațional. Totuși, ‘statele trebuie să se pregătească să detecteze și să trateze toate cazurile de Ebola’ și ‘să faciliteze evacuarea cetățenilor lor, în special a personalului medical care a fost expus la virus’.

OMS a calificat actualul focar drept cel mai grav în aproape 40 de ani de când Ebola a fost identificată pentru prima data la om.

Acest lucru s-a întâmplat în parte din cauza deficiențelor din țările afectate în prezent, cu sisteme de sănătate fragile și penurie de resurse umane, financiare și materiale, potrivit OMS, care a cerut comunității internaționale să ajute urgent țările afectate de focarul febrei Ebola.

Comitetul de urgență al OMS subliniază că șefii de stat ai țărilor afectate trebuie să ‘decreteze stare de urgență’ și ‘să se adreseze personal populației pentru a furniza informații despre situație’.

De asemenea, comitetul recomandă ca toți călătorii care părăsesc țările afectate să fie examinați în aeroporturi, porturi și la principalele posturi de frontieră, printr-un chestionar și măsurarea temperaturii corporale, cazurile suspectate urmând să fie oprite.

Având în vedere că perioada de incubare este de 21 de zile, persoanele afectate trebuie să rămână timp de 30 de zile în carantină, a declarat dr. Keiji Fukuda, adjunct al directoarei generale a OMS responsabil cu gestionarea epidemiei.

Persoanelor care au fost în contact cu pacienți, cu excepția personalului medical dotat cu echipament de protecție, nu trebuie să li se permită să călătorească, a precizat oficialul citat.

De asemenea, echipajele zborurilor comerciale care călătoresc în țările afectate ar trebui să beneficieze de un instructaj și de echipament medical pentru protecția lor și a pasagerilor.

3 comentarii

urbos 08-08-2014 - 16:26

Trebuie trimisi cativa in Izdraiel. E obligatoriu.

ancuta 08-08-2014 - 16:31

mai respiri 3,147det?
acu’ doua luni iti spuneam ca nu mai sperii pe nimeni scarno!
in lipsa puroiului hrmoroiDAN, iti trimit doar un „digestiv”!
Hahahahaha
hahahahahaha
haahaahaahaahaahaahaahaahaa

urbos 08-08-2014 - 16:46

Nu eu trebuie sa te sperii excrementule, ci EBOLA. Sa-ti vezi familia aliniata la morga.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult