Acasa BusinessMediu-Energie Fenomene meteorologice extreme. Tornadă în Maramureş

Fenomene meteorologice extreme. Tornadă în Maramureş

scris de A.B.
45 afisari

Potop în ultimele zile în ţara noastră. Zeci de oraşe au trecut prin fenomene meteo extreme, vijelii şi chiar tornade. S-a întâmplat în Maramureş, unde timp de două minute o tornadă a avut efecte devastatoare. Furtuna a făcut prăpăd şi în Râmnicu Vâlcea. 12 oameni au chemat pompierii să-i salveze, după ce apa le-a inundat casele.

tornada

foto: guzgan.ro

Maramureşul luat pe sus de o tornadă. Mai mulţi copaci au fost doboraţi de vijelie, iar acoperişurile câtorva locuinţe au fost desprinse, în zona comunei Coroieni, informează emaramures.ro. Peste 50 de pomi au fost scoşi pur şi simplu din rădăcini sau au fost rupţi. Vântul puternit a smuls acoperişul caselor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Buca, fenomenele meteorologice extreme nu au făcut victime. Cel mai afectat este satul Dealu Mare, unde tornada a lovit cu putere. O furtună puternică a cuprins şi zona Bistriţei. Mai mulţi copaci au fost rupţi, iar acoperişul unui bloc s-a desprins. Mai multe cartiere au rămas fără curent electric.

Furtună şi inundaţii au fost şi în Vâlcea. Străzile din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost inundate în doar câteva minute, vineri după-amiaza, în urma unei ploi torenţiale. Din cauza apei şi a noroiului, traficul a fost întrerupt total pe o stradă din oraş. De asemenea, au fost inundate subsolurile unor blocuri şi unele gospodării. Pompierii au evacuat şapte persoane care, de teama apelor, s-au refugiat în podurile caselor. Ploaie torenţială, însoţită de grindină a căzut şi la Sinaia, iar la Oradea circulaţia a fost dată peste cap de potop.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult