Acasa BusinessMediu-Energie Fukushima: Avarie descoperitǎ la nivelul reactoarelor 5 și 6

Fukushima: Avarie descoperitǎ la nivelul reactoarelor 5 și 6

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Compania care exploatează centrala accidentată Fukushima a anunţat joi, 26 septembrie, că a descoperit o gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare.

Fukushima: Avarie descoperitǎ la nivelul reactoarelor 5 și 6

Această problemă a fost constatată la nivelul reactoarelor 5 şi 6, puţin avariate, de către un tehnician de la o firmă care acţionează în perimetru în contul Tokyo Electric Power (TEPCO). Un fel de baraj vertical a fost instalat de TEPCO pentru blocarea elementelor radioactive în portul centralei şi împiedicarea ca acestea să ajungă în Oceanul Pacific. Întreprinderea nu a precizat care ar putea să fie consecinţele acestei avarii, dar a anunţat că nivelul radioactivităţii măsurate în mare nu a crescut în mod notabil.

Radioactivitatea este foarte slabă în apropierea reactoarelor 5 şi 6, iar riscul difuzării de elemente radioactive este puţin probabil”, a anunţat compania. Conform mediafax, ea şi-a exprimat intenţia de a proceda la reparaţii după ce valurile se mai calmează în zona vizată, influenţată în prezent de un taifun aflat la distanţă. Acest incident pică rău, în contextul în care premierul japonez Shinzo Abe a dat asigurări, săptămâna trecută, că „radioactivitatea este controlată în zona de 0,3 kilometri pătraţi a portului centralei” şi că nu poluează oceanul.

5 comentarii

IngerAlbastru 26-09-2013 - 12:24

Si japonezii dau doar in gauri negre in ultimii ani 🙂 ba tunami, acum nuclear fisuri.
Credeam ca sint mai isteti intr-ale tehnicii moderne, sau economisesc si ei.

pathfinder 26-09-2013 - 12:35

tunami, tunami…
Fisuri… cu astea-i mai naspa. N-asa? 🙂

briel 26-09-2013 - 15:59

Las-o, mai ! De gramatica ne arde noua acum ? Ia vezi ce idei bune are… Si anii parca nici n-au trecut, e la fel de vartoasa ca pe vremuri.

pathfinder 26-09-2013 - 16:32

🙂

Pribeagul 26-09-2013 - 17:17

Cit costa masurile de siguranta post accident luate la Fukushima?

Cit ar costa eliminarea daunelor produse de un accident major la post exploatarea Rosia Montana? Pot fi ele eliminate sau vor fi suportate si de „urmasii urmasilor nostri”?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult