Acasa BusinessMediu-Energie Fukushima: O nouă scurgere de apă radioactivă produsǎ la centrala nucleară

Fukushima: O nouă scurgere de apă radioactivă produsǎ la centrala nucleară

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Tepco, compania care gestionează centrala nucleară accidentată de la Fukushima, a anunţat joi, 3 octombrie, că a descoperit o nouă scurgere de apă radioactivă dintr-un rezervor şi nu exclude ca o parte a apei să fi ajuns în Oceanul Pacific.

Fukushima: O nouă scurgere de apă radioactivă produsǎ la centrala nucleară

Picături au fost descoperite miercuri seară pe partea superioară a unui rezervor de către un lucrător al Tokyo Electric Power (Tepco) în timp ce erau efectuate operaţiuni de îndepărtare a apei de ploaie. Câteva ore mai târziu, după miezul nopţii,Tepco a confirmat în cadrul unei conferinţe de presă că este vorba de o scurgere, declarând că „nu se poate elimina ipoteza unei scurgeri dincolo de zona rezervorului (înconjurat de un zid) către mare”. O scurgere de 300 de metri cubi de apă foarte radioactivă s-a produs deja în august dintr-un rezervor de 1.000 de metri cubi, incident numit „grav” de către autorităţi. Acesta a degenerat în criză, obligând Tepco să implementeze mijloace suplimentare pentru a controla mai bine rezervoarele de stocare din cadrul complexului.

Un taifun s-a abăut asupra Japoniei şi a provocat ploi puternice în est miercuri, averse care au afectat şi complexul nuclear distrus de tsunami la 11 martie 2011, potrivit mediafax. Această apă de ploaie s-a acumulat în zonele unde sunt instalate rezervoare. Cantitatea de apă a fost atât de mare încât a depăşit această mică barieră şi a pătruns în solul din jur, conform Tokyo Electric Power.

Centrala avariată Fukushima Daiichi este plină de apă radioactivă stocată parţial în cele o mie de rezervoare sau acumulată în subsolul complexului. Tepco se luptă de mai bine de doi ani cu acest lichid a cărui cantitate creşte de la o zi la alta, o parte scurgându-se, de asemenea, în mod regulat în Oceanul Pacific.

1 comentariu

digital 03-10-2013 - 20:39

un proiect criminal!
tepco și angajații lor ar trebui pedepsiți prin ducerea lor în acea incintă pentru tot restul vieții lor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS