Acasa BusinessMediu-Energie Furtuna tropicală Nicole se va transforma în uragan

Furtuna tropicală Nicole se va transforma în uragan

scris de Misu Andrei
91 Afisari

Furtuna tropicală Nicole va creşte în intensitate şi se va transforma într-un uragan miercuri pe măsură ce se apropie de regiunile costiere ale statului american Florida de la Oceanul Atlantic, unde ameninţă să provoace valuri periculoase, ploi diluviene şi vânturi puternice, conform Agerpres.

 (foto: scrapetv.com)

Furtuna, care dezvoltă în prezent vânturi ce ating viteza de 110 km/h, se află la 97 de kilometri est de Great Abaco Island şi la 386 de kilometri vest de oraşul Palm Beach din Florida, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC) într-o informare publicată miercuri dimineaţă.

Meteorologii se aşteaptă ca furtuna Nicole, care se deplasează cu 21 km/h, să devină un uragan pe măsură ce se apropie de Bahamas miercuri, înainte să atingă coastele estice ale Floridei în noaptea de miercuri spre joi, precizează NHC.

Condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi treptat miercuri, când sunt prognozate precipitaţii de 15 cm cubi, vânturi care ating la rafală viteza de 160 km/h şi valuri cu înălţimi de până la 1,5 metri, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite (NWS), care a emis mai multe alerte de furtună.

Mai multe comitate de-a lungul coastei estice a statului Florida au emis ordine obligatorii şi opţionale de evacuare pentru rezidenţii care locuiesc în apropierea ţărmului şi pe insulele din largul acestui stat american, deschizând totodată mai multe adăposturi în şcoli şi centre comunitare.

O serie de şcoli şi universităţi din regiune au anulat cursurile pentru restul săptămânii, iar Aeroportul Internaţional din Orlando a anunţat că îşi încetează operaţiunile începând de miercuri, de la ora locală 16:00 (20:00 GMT).

Conform prognozelor, furtuna se va deplasa apoi spre sudul statului Georgia în cursul zilei de joi, înainte de a se îndrepta spre Carolina de Sud şi Carolina de Nord, vineri.

În Bahamas, mai mulţi rezidenţi au fost evacuaţi din cauza vânturilor puternice şi a inundaţiilor care au afectat o serie de regiuni, inclusiv pe insula Abaco.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult