Acasa BusinessMediu-Energie Gazprom taie din nou gazele. Explicațiile Ambasadei Rusiei

Gazprom taie din nou gazele. Explicațiile Ambasadei Rusiei

scris de A.P.
5 afisari

Ambasada Rusiei la București se implică în scandalul Gazprom, după ce compania a redus din nou volumul gazelor exportate către România. Primele explicații oficiale.

Gazprom taie din nou gazele. Explicațiile Ambasadei Rusiei.

Gazprom taie din nou gazele. Explicațiile Ambasadei Rusiei.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a trasmis, marți, către Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, un răspuns oficial privind neîndeplinirea obligațiilor contractuale ale Gazprom. Conform adresei, scăderea livrărilor de gaze ruseşti este cauzată de anumite disfuncţionalităţi tehnice, „apărute ca urmare a unor acţiuni Gazprom de umplere a depozitelor de gaze pentru pregătirile necesare perioadei de iarnă”.

Beneficiarii din România au primit ieri cu 26,7% mai puţine gaze ruseşti în raport cu nominalizările transmise de Transgaz. Este pentru a șasea oară când Gazprom reduce volumul de gaze furnizate.

Autoritățile din România au cerut explicații de fiecare dată de la compania rusă, dar abia acum a venit un răspuns oficial. Iar explicația nu a venit direct din partea Gazprom, ci prin intermediul reprezentanței diplomatice a Federației Ruse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult