Acasa BusinessMediu-Energie Grecia: Seism cu magnitudinea 6,4

Grecia: Seism cu magnitudinea 6,4

scris de Z.V.
1 afisari

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a fost detectat sâmbătă în Marea Mediterană, la vest de insula Creta.

Grecia: Seism cu magnitudinea 6,4

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora 13,11 GMT, a fost localizat la 40 km adâncime în mare, la 70 km vest de Chania, în Creta, a indicat Institutul de geofizică al Statelor Unite (USGS). Seismul cu o magnitudine mai mare de 6 care a avut loc sâmbătă în largul insulei Creta, din sudul Greciei, s-a soldat cu pagube materiale pe coasta de vest a insulei, relatează AFP.

Radioul grec Skai a relatat că unele locuințe și magazine au suferit pagube în acest oraș și o persoană cuprinsă de panică a fost ușor rănită după ce-a sărit pe fereastră.

În imaginile transmise de televiziune se poate vedea cum într-un supermarket din oraș cad obiecte de pe rafturi timp de mai multe secunde. Conform unor relatări, seismul a durat între 40 și 50 de secunde. Agenția Ana a precizat în cursul serii că viața și-a reluat cursul obișnuit în Hania și că nu s-au înregistrat victime.

Grecia este afectată adesea de cutremure. Majoritatea nu produc pagube serioase, însă un seism cu magnitudinea 5,9 a ucis 143 de persoane în 1999, notează agenția de presă britanică.

10 comentarii

ValVerde 12-10-2013 - 23:24

Ai dracu’ grecotei…si-astia s-au apucat de gazele de sist.
Da’ las’ ca vine comeata lui Vilvoi si-i imbolnaveste pe toti de gilci.

CONGO 13-10-2013 - 00:21

Mie nu mi-e frica de cometa ca am fost la moste la Parascheva si am luat si eu o falanga. Pe urma am ingropat-o in parc, deci acum Tot Drumul Taberei daca nu chiar si mai mult, este aparat pe veci.
Nu cred sa am probleme, ca doar nu era proprietatea cuiva, parca ce are cineva acte pe moaste?

IngerAlbastru 13-10-2013 - 01:26

Precis te-au urmarit si maidanezii la actiunea de ingropat oase!!!

ValVerde 13-10-2013 - 02:44

Nu cred sa ai vreo problema cu actele, ca nu cred ca i-au scos documente notarizate si nu cred ca poti fi atacat in justitie.

Dar nu asta e problema…problema e ca Cometa lui Vilvoi e puternica rau. Poate daca furai vreo vertebra, sau si mai bine, vreun femur aveai o polita de asigurare mai serioasa…cu o simpla falanga nu cred sa impresionezi Cometa lui Vilvoi.

Si mai sint si alte probleme neelucidate.

Ce te faci daca vine comeata cind esti pe la Piata Victoriei eh ?
Sau si mai rau, in Herastrau, la o bere ? Ca doar n-ai sa-ti petreci vremea in Drumul Taberei, asteptind sa vina Vilvoi cu Cometa…

Sau daca are dreptate Ingerul si gaseste un maidanez falanga ingropata? Trebuie sa fi atent la cateii strazii sa-l identifici pe ala cu o aura sfinta, asa ca icoanele din biserici, il urmaresti pina se usureaza si ii dispare haloul, dupa care ii ingropi mai adinc produsul si poate salvezi doar juma de cartier ca-si pierde osu din puterea magica odata trecut prin aparatul digestiv al lui Costica, maidanezul cel blind.

IngerAlbastru 13-10-2013 - 08:13

Grecia a fost mereu mai seismica decat Romania … de asta au si ruine renumite vizitate de lumea intreaga ca dovedeste o lunga traditie de cutremure de-a lungul timpurilor pe langa cultura lor selecta … si totusi natia a supravietuit dupa ce de atitea ori s-a prabusit sistemul economic si politic. Un neam de oameni rezistenti si ambitiosi, nimic nu e in calea lor sa le impiedice sa se ridice mereu din ruine.

UnUL 13-10-2013 - 09:32

A propos de cutremur (cel din Vrancea, de data asta):
• Din cauza cutremurării pământului, Mihai Gâdea, în loc să-l pupe, l-a mușcat de fund pe Voiculescu.
• Cei doi Victor Ponta, deputatul și premierul, au versiuni diferite ale intensității cutremurului: unul spune că a avut 5,5 grade, altul merge pe varianta cu 5,3 grade.
• Ungurii se laudă că seismul s-a simțit mai întâi în Covasna și abia apoi în București.
• Mărmureanu speră că primul cutremur care trece de 7 grade să nu fie tot dimineața, ca să prindă o audiență cât mai bună când vorbește la televizor.
• Cutremurul s-a simțit și în Teleorman, unde mii de localnici au căzut din copac de la zguduitură.
• Paula Iacob spune că în piramida în care locuiește de câteva mii de ani nu s-a simțit deloc cutremurul. „Poate și pentru că dormeam dusă în sarcofag”, a adăugat mumia.
• Crin Antonescu spune că n-a simțit nimic. „Pe mine nu m-a trezit cutremurul din ’77, era culmea să mă trezească cel de azi”.
• La un control efectuat dimineața în centrele comerciale chinezești au fost confiscate mai multe replici ale cutremurului aflate deja pe tarabe.
• Radu Beligan râde șagalnic: „Ăsta nu a fost cutremur care să mă sperie, în schimb cutremurul cauzat de asteroidul care a ucis dinozaurii mi-a marcat copilăria.
Florin Piersic a lăsat cutremurul fără replici

urbos 13-10-2013 - 11:07

Nici tu n-ai mai avut nevoie sa-ti misti mana ca sa ti-o freci.

UnUL 13-10-2013 - 11:29

Buboșel, NU ERA NEVOIE SĂ MAI DEMONSTREZI O DATĂ CĂ NU AI SIMȚUL UMORULUI (CI DOAR PE CEL AL OMORULUI!); ERA EVIDENT, CĂCI SIMȚUL UMORULUI MERGE MÂNĂ ÎN MÂNĂ CU INTELIGENȚA : ȘI ACOLO UNDE UNA LIPSEȘTE CU DESĂVÂRȘIRE, CELĂLALT NU POATE SĂ EXISTE.

IngerAlbastru 13-10-2013 - 10:56

„• Crin Antonescu spune că n-a simțit nimic. „Pe mine nu m-a trezit cutremurul din ’77” … n-avea cum sa-l trezeasca!!! s-a intamplat spre seara cutremurul deci inca nu era culcat tanarul de 24 de ani la acea ora!!! … dar daca la desteptare se intelege trezirea la realitate, poate e necesar de o magnitudine mult mai mare!!!

Ionel 13-10-2013 - 11:16

E in adormire si cind se trezeste e anuntat ca inca nu a cazut comunismul dupa care urmeaza ritualul mason de reluare a hibernarii .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult