Acasa BusinessMediu-Energie Grigore Baboianu a renunţat la funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Grigore Baboianu a renunţat la funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

scris de D.S.S.
19 afisari

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Grigore Baboianu, şi-a dat demisia săptămâna aceasta, el urmând să fie înlocuit cel mai probabil de actuala directoare a Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), Viorica Bîscă.

Grigore Baboianu

Demisia mea este un act unilateral şi cred că este în favoarea Rezervaţiei. Toate propunerile de acte normative care completează noua Lege a Rezervaţiei au fost trimise la minister de aproape şase luni şi constat că trebuie să vină altcineva să impulsioneze întregirea cadrului legislativ. Şi poate că din cauza faptului că guvernatorul demisionar nu a reuşit să fie suficient de bine înţeles, suficient de insistent şi de sprijinit, este mai bine să vină cineva care să întrunească toate caracteristicile unui guvernator puternic‘, a declarat pentru AGERPRES fostul guvernator al RBDD Grigore Baboianu.

El a refuzat să menţioneze data la care şi-a depus demisia din funcţie, directoarea APM, Viorica Bîscă, declarând în schimb că încă de săptămâna trecută a fost întrebată dacă ar ocupa funcţia de guvernator al RBDD atât de către reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, cât şi de conducerea PDL. ‘Sunt propusă de PDL pentru această funcţie, dar nu fac parte din acest partid. Am fost consultată de conducerea PDL şi de conducerea ANPM, iar decizia va fi luată de ministrul Mediului, în urma unei analize a tuturor propunerilor’, a declarat directoarea APM Tulcea, Viorica Bîscă.

Pe data de 12 septembrie 2011, în timpul unei vizite efectuate la Tulcea, ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat că guvernatorul RBDD are termen o lună pentru a rezolva problemele cu care se confruntă Administraţia Rezervaţiei – braconajul piscicol din Deltă, lipsa de personal, fonduri insuficiente, lipsa de comunicare între minister şi Administraţie – şi şi-a exprimat la acea vreme disponibilitatea pentru a concretiza demersurile conducerii instituţiei din Tulcea de a pune în practică soluţiile identificate pentru aceste probleme.

În vârstă de 49 de ani, născută în oraşul Tulcea, căsătorită, cu doi copii, Viorica Bîscă a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din Bucureşti, proiectul său de masterat a fost pe tema ‘Economia şi managementul mediului’, a absolvit cursuri de înalt funcţionar public. După ce a fost membră a PLD timp de maximum trei luni, conform declaraţiei sale, în luna decembrie a anului 2009 a fost propusă de PDL drept director al APM Tulcea.

În vârstă de 63 de ani, Grigore Baboianu a fost directorul Institutului de Cercetări şi Proiectări Delta Dunării în perioada 1990-1992, director tehnic şi director pentru management ecologic al ARBDD în perioada 1992-2003, director executiv adjunct al ARBDD în perioada 2003-2009, funcţia de guvernator al Rezervaţiei ocupând-o începând din luna februarie a anului 2009. Membru al PDL din 1996, fostul guvernator al Rezervaţiei a ocupat o scurtă perioadă funcţia de vicepreşedinte al partidului, fiind în prezent doar simplu membru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS