Acasa BusinessMediu-Energie Grupul petrolier rus Rosneft visează la banii Chinei

Grupul petrolier rus Rosneft visează la banii Chinei

scris de C.S.
2 afisari

Grupul petrolier rus Rosneft invită China să investească 4-5 miliarde de dolari în gigantul proiect de exploatare Vankor, în schimbul a 49% din activele companiei. Invitația a fost lansată chiar de președintele rus, Vladimir Putin.

Putin visează la banii Chinei.

Putin visează la banii Chinei.

Potrivit liderului de la Kremlin, „Vankor este un proiect foarte promiţător. În general suntem foarte prudenţi atunci când vine vorba de implicarea unor parteneri străini în acest proiect, dar, desigur, nu am stabilit niciun fel de restricţii pentru prietenii noştri chinezi”.

Rosneft este o companie controlată în proporție de 70% de stat, care operează proiectul de exploatare pe câmpul petrolifer Vankor. În al doilea trimestru din acest an, Rosneft a extras 440.000 de barili de petrol zilnic, echivalentul a 4% din consumul Chinei într-o zi.

Aproximativ 40% din ţiţeiul din Rusia este produs de Rosneft, liderul industriei petroliere din această ţară.

Apropierea dintre Rosneft și China nu este deloc surprinzătoare. Anul trecut, Rosneft a semnat un contract în valoare de 270 de miliarde de dolari pe 25 de ani cu pentru furnizarea de petrol cu compania de stat China National Petroleum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult