Acasa BusinessMediu-Energie Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani

Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani

scris de C.P.
15 afisari

Iarna care vine, conform prognozelor mai multor servicii meteorologice ruse, va aduce temperaturi anormal de scăzute în Europa și s-ar putea să fie chiar cea mai rece iarnă din ultimii 100 de ani, scrie joi ziarul rus Novâie Izvestia, citat de portalul Utro.

Potrivit prognozei, bazată pe calculul indicilor climatici, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale. În plus, în timpul acestei perioade se va produce o scădere a activității solare.

Un alt semn care arată că vom avea o iarnă rece este așa-numita oscilație nord-atlantică, adică variabilitatea climei în Atlanticul de Nord, care se manifestă prin schimbarea temperaturii de la suprafața mării.

Rusia nu va fi însă afectată de temperaturile anormal de scăzute, susțin meteorologii ruși. În cele mai multe regiuni ale țării, după cum menționează serviciul Gismeteo, iarna viitoare, cu o probabilitate de 70%, se va încadra în temperaturile obișnuite. Excepție ar putea face Orientul Extrem, unde temperaturile pot scădea sub valorile climatice. Din prognozele meteorologilor ruși rezultă că cele mai afectate vor fi, ca și anul trecut, țările europene.

8 comentarii

MI-5 19-09-2013 - 19:04

In urma cu doi ani tot ceva „specialisti” de la un instityut meteorologic ne amenintau cu cea mai geroasa iarna din ultimii 1000 de ani…

Cat valoreaza prognozele lor ne-am lamurit.

MalVerde 19-09-2013 - 19:41

vine un frig foarte mare pe hartie si la TV, deci musai sa cracam sisturile, si cu ocazia asta dam drumul la Toxica Montana, ca unde merge mia merge si suta?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 19-09-2013 - 21:55

Reconfortanta stire. Ne-ar mai trebui si un cutremur de gbradul 8, care sa dureze vreo 3-4 minute, si putem sa ne linistim. Or sa ramina numai ciinii lui Oprescu pe, era sa zic strizi, peee ce-o mai ramine din mizerabilele noastre orase si sate.

IngerAlbastru 19-09-2013 - 23:51

Ar trebui considerat ca o indicare pentru o mai buna aprovizionare al populatiei cu alimente pentru sezonul rece, macar cartofi si ceapa sa aibe pe zilele geroase cand n-au cum sa iasa din casa.

pathfinder 20-09-2013 - 10:49

Cartofii ca (hehe) cartofii.
Da’ cum ajuta ceapa?!?

IngerAlbastru 20-09-2013 - 10:58

Ceapa este leguma care te apara de multe boli care apar iarna pe langa usturoi si varza murata. Nu voiam sa fac un pomelnic cu ce se bune in beci pentru la iarna, insa cu ceapa si cartofi trece deja o vreme buna de timp si nu moare de foame nimeni.

pathfinder 20-09-2013 - 11:20

Am inteles.
Un fel de aspirina a saracului.
Parca era mai placuta ailalta aspirina a saracului… 😉

djb 23-09-2013 - 09:51

Da chiar in fiecare an baaa? In primavara se agitau toti ca o sa avem o vara extrem de secetoasa si nici 1 luna nu am transpirat a venit frigu din august. Faceti fiecare ce aveti de facut ca este cineva sus care stie el ce face/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult