Acasa BusinessMediu-Energie Importurile de gaze din Rusia au scǎzut joi, 9 octombrie cu 15%

Importurile de gaze din Rusia au scǎzut joi, 9 octombrie cu 15%

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunțat joi, 9 octombrie, cǎ livrările de gaze rusești către România au scăzut joi cu 15% față de cantitățile normale.

Importurile de gaze din Rusia au scǎzut joi, 9 octombrie cu 15% (foto: publika.md)

Importurile de gaze din Rusia au scǎzut joi, 9 octombrie cu 15% (foto: publika.md)

„Reamintim că au existat în ultima perioadă mai multe intenții anunțate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrărilor de gaze naturale către România. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singură astfel de intenție s-a și materializat într-o reducere efectivă a livrărilor. În urma întâlnirii, nu s-a confirmat faptul că situația nu va continua în același registru”, se arată în comunicat al Ministrului delegat pentru Energie, potrivit Agerpres. La începutul acestei luni, Rǎzvan Nicolescu, s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Oleg Malginov, întâlnire la care au participat și reprezentanți ai Transgaz.

Ambasadorul Rusiei la București nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze rusești către România, a anunțat la momentul respectiv Departamentul pentru Energie. Cu toate acestea, o zi mai târziu, rușii au întrerupt din nou livrările, cu 13%.

Departamentul pentru Energie a susținut în repetate rânduri că populația nu va fi afectată în niciun fel de aceste reduceri, chiar dacă rușii sistează total livrările până la primăvară. Producția națională ajunge la 31 de milioane de metri cubi pe zi, în condițiile în care consumul este de circa 16 milioane de metri cubi pe zi. Mai mult, în depozite se află peste 2,4 miliarde de metri cubi, față de 1,7 miliarde de metri cubi, cât era necesarul de stocare pentru această iarnă

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult