Acasa BusinessMediu-Energie Încă o persoană interogată în cazul accidentului industrial din Ungaria

Încă o persoană interogată în cazul accidentului industrial din Ungaria

scris de Ziua Veche
26 Afisari

Poliţia ungară a interogat luni o a treia persoană în legătură cu accidentul industrial produs la 4 octombrie în vestul Ungariei, unde mai multe sate au fost inundate de o scurgere de noroi roşu toxic în urma unei avarii la rezervorul de reziduuri al unei uzine de alumină, informează Agerpres.

Jozsefne F., era responsabilă cu protecţia mediului şi activitatea de laborator în cadrul Hungarian Aluminium (MAL) Ltd, deţinătorul uzinei, potrivit unei declaraţii a poliţiei.

Între timp, reprezentanţi ai MAL Ltd s-au întâlnit cu cei ai locuitorilor din satele vecine care au fost grav afectate de scurgerea de noroi toxic ce a acoperit o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri pătraţi.

Unul dintre proprietarii MAL Ltd a indicat deja că firma oferă compensaţii de 1,5 miliarde de forinţi (7,5 milioane de dolari) celor afectaţi de accident. Aceşti bani vor fi plătiţi în decurs de cinci ani, a explicat preşedintele MAL Ltd Lajos Tolnay într-un interviu difuzat de vineri pe site-ul boon.hu.

Premierul Viktor Orban a declarat că oricine va fi găsit vinovat de neglijenţă sau responsabil într-un fel de acest dezastru va suporta ‘cele mai dure consecinţe posibile’. Directorul MAL Ltd, Zoltan Bakonyi, a fost arestat şi interogat săptămâna trecută. El a fost eliberat după două zile deoarece tribunalul a respins cererea poliţiei de arest preventiv, considerând insuficiente dovezile în această etapă a anchetei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult