Acasa BusinessMediu-Energie INHGA avertizează: COD GALBEN de inundaţii

INHGA avertizează: COD GALBEN de inundaţii

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) instituie COD GALBEN pentru perioada 17-18 mai, avertizând în legătură cu riscul producerii de inundaţii.

Harta Bazinelor Hidrologice afectate (foto:inhga.ro)

În textul mesajului trimis de INHGA se precizează că, având în vedere vedere situaţia hidrometeorologica şi prognoza meteorologică pentru urmatorul interval, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pârâuri, râuri necadastrate şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie. Aceştia au informat că bazinele hidrografice afectate sunt Crasna, Barcău, Jiu mijlociu, Olt inferior, Argeş superior, cu menţiunea că aceste fenomene se pot produce şi pe unii afluenţi de grad inferior ai râurilor şi pe cursurile de apă necadastrate.

Astfel, INHGA anunţă că se instituie COD GALBEN începand cu 17.05.2012 ora 11:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna- jud SJ si SM, Barcau- jud. SJ si BH şi începând cu 17.05.2012 ora 16:00 în bazinele hidrografice Motru, Gilort si Jiu sector Filiasi-Racari – jud. MH, GJ si DJ, pe afluenţii din bazinul inferior al Oltului – jud. VL si OTL şi pe afluenţii din bazinele  superioare ale Argeşului şi Damboviţei -jud. AG.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult