Acasa BusinessMediu-Energie Irma, cel mai puternic uragan format vreodată în Oceanul Atlantic

Irma, cel mai puternic uragan format vreodată în Oceanul Atlantic

scris de A.B.
85 afisari

Cel mai puternic uragan format vreodată în Oceanul Atlantic a lovit zona Caraibelor. Irma, o furtună de categoria 5, maximă pe scara măsurătorilor, a devastat deja mai multe insule franceze și se îndreaptă acum spre Cuba și teritoriul american Puerto Rico.

Insula Saint Martin este unul dintre primele teritorii lovite de uraganul Irma. Potrivit autorităților franceze, furtuna a provocat pagube uriașe. Nu există, deocamdată, informații despre posibile victime, în condițiile în care liniile de comunicare între Paris și insulele franceze sunt întrerupte.

Irma, uragan de categoria 5, însoțit de rafale de vânt cu o viteză de aproape 300 de km pe oră, a mai lovit Antigua și Barbuda și se îndreaptă către Puerto Rico și Cuba. Oamenii își izolează locuințele și fac provizii.

Oficialii de la Havana au realizat și un ghid familial de protecție în fața furtunilor tropicale.

Ramon Pardo Guerra,  membru în Garda Civilă din Cuba:  Am luat absolut toate măsurile. Este imperativ să transmitem încredere  oamenilor, dar vă asigur că toate măsurile au fost luate.

Potrivit estimărilor meteorologilor, furtuna va ajunge în statul american Florida la sfârșitul săptămânii. Oamenii au fost sfătuiți să-și facă provizii de apă, hrană și medicamente și să fie pregătiți în orice moment pentru evacuare.

Rick  Scott, guvernatorul Floridei:  Ne pregătim pentru un impact direct al uraganului Irma asupra statului nostru, şi deşi este prea devreme să ştim unde va lovi exact, este vital pentru toţi locuitorii să fie atenţi la evoluţiile acestei furtuni incredibil de periculoase.

În Key West, toți turiștii și rezidenții trebuie să plece până la sfârșitul zilei. Președintele Trump a decretat stare de urgență în Florida, Puerto Rico și Insulele Virgine Americane.

Și cum un rău nu vine niciodată singur, Jose, al treilea uragan după Harvey și Irma, a început deja să se formeze în Oceanul Atlantic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult