Acasa BusinessMediu-Energie Japonia: Catastrofă nucleară simulată la centrala Kashiwazaki-Kariwa

Japonia: Catastrofă nucleară simulată la centrala Kashiwazaki-Kariwa

scris de Laurentiu Banches
26 afisari

Tokyo Electric Power (TEPCO) a organizat marți, 11 noiembrie, simularea unei catastrofe nucleare la complexul Kashiwazaki-Kariwa.

Japonia: Catastrofă nucleară simulată la centrala Kashiwazaki-Kariwa (foto:safeenergy.com)

Japonia: Catastrofă nucleară simulată la centrala Kashiwazaki-Kariwa (foto:safeenergy.com)

Compania care administrează centrala avariată de la Fukushima (TEPCO) nu a prezentat în prealabil scenariul simulării pentru a surprinde participanții exercițiului. Astfel, centrala situată în prefectura Niigata din Nord-Vest, este afectată, în cursul dimineţii, de un cutremur puternic cu riscuri de scurgere a unor materiale radioactive, conform scenariului TEPCO.

În afară de angajaţi ai companiei TEPCO, la simulare au participat pompieri, militari, personal al administraţiei prefectorale, aleşi şi locuitori ai comunelor din apropiere, dar şi funcţionari ai Ministerului Transporturilor. Potrivit postului de televiziune japonez NHK, în cursul simulării, neînţelegeri au apărut între guvernatorul provinciei, grăbit să evacueze populaţia în timp ce nivelul de radioactivitate nu era prea ridicat, şi stat, care s-a arătat mai puţin presat de situaţie.

„Deoarece nu vom uita niciodată accidentul de la Fukushima, astăzi, mai mult decât ieri, iar mâine, mai mult decât astăzi, vrem să ameliorăm securitatea, implicând diverse părţi în astfel de exerciţii”, a anunțat Tepco într-un comunicat de presă. Conform mediafax, centrala Kashiwazaki-Kariwa, cea mai importantă din Japonia cu cele şapte reactoare ale sale, nu funcţionează în prezent, la fel ca toate celelalte complexe nucleare din arhipelagul nipon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult