Acasa BusinessMediu-Energie Japonia îşi suspendă vânătoarea de balene

Japonia îşi suspendă vânătoarea de balene

scris de M.A.
2 afisari

Japonia şi-a suspendat vânătoarea anuală de balene din Antarctica, din cauza presiunilor exercitate de asociaţia de apărare a a mediului Sea Shepherd, şi analizează posibilitatea de a-i pune capăt mai devreme decât era prevăzut, a anunţat miercuri un responsabil al Agenţiei de Pescuit, relatează AFP.

Sea Shepherd

„(Nava) Nisshin Maru, care este urmărită de Sea Shepherd, şi-a suspendat activităţile de la 10 februarie din motive de securitate şi suntem pe cale de a analiza situaţia, inclusiv posibilitatea de a pune capăt prematur misiunii sale”, a explicat responsabilul Agenţiei, Tatsuya Nakaoku. Japonia pescuieşte în fiecare an mai multe sute de balene în zona Antarcticii în numele ‘cercetării ştiinţifice’, în contextul în care vânătoarea în scopuri comerciale a acestui cetaceu este interzisă din 1986, transmite Agerpres.

Autorităţile japoneze susţin că este vorba de o tradiţie culturală ancestrală,argument respins de ecologişti. Încercările regulate ale Sea Shepherd de a întrerupte vânătorile au cauzat iritare în Japonia, una din doar cele trei ţări care vânează în prezent balene.

1 comentariu

Morkova Vesela 16-02-2011 - 12:38

Da, gata cu balenele? Ei, atunci sa-i gadilam la betisoare! De ce nu mananca ca omu normal, cu furculita?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult