Acasa BusinessMediu-Energie Libby Gitenstein a plantat ciresi in curtea noului sediu al Ambasadei SUA

Libby Gitenstein a plantat ciresi in curtea noului sediu al Ambasadei SUA

scris de M.A.
1 afisari

Libby Gitenstein, soţia Ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, a plantat luni primii copaci în curtea noului sediu al Ambasadei SUA. Doamna Gitenstein a ajutat la plantarea unor cireşi în faţa intrării principale în clădire. Aceştia se găsesc în repaus vegetativ pe perioada iernii, urmând a înflori în primăvară.

Sădirea pomilor face parte dintr-o strategie de plantare ecologică gândită pentru noua ambasadă. Pentru a fi în condordanţă cu cadrul natural reprezentat de pădurile Tunari şi Băneasa, aflate în vecinătate, la amenajarea peisageră a terenului ambasadei se vor folosi diverse specii de arbuşti, dar şi un amestec de arbori cu frunzişul mereu verde şi arbori foioşi. Cele mai multe dintre plantele alese vor fi cele caracteristice regiunii. De asemenea, anul viitor vor fi plantate specii de copaci tipici Americii de Nord. În total vor fi plantaţi 250 de arbori.


Cantitatea de apă folosită pentru irigarea zonei acoperite de vegetaţie va fi cu 50% mai mică decât cea folosită în cazul unei amenajări peisagere care include mai mult gazon. Sistemul de irigare prin picurare controlează evaporarea apei şi distribuie apa direct către rădăcinile arborilor şi ale plantelor, se precizează într+uncomunicat al Ambasadei SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult