Acasa BusinessMediu-Energie Livrarea de gaze rusești cǎtre UE: Ce au discutat Merkel și Putin

Livrarea de gaze rusești cǎtre UE: Ce au discutat Merkel și Putin

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Ȋn urma unui schimb de opinii asupra situaţiei livrărilor de gaz rusesc cǎtre UE, Putin și Merkel au convenit asupra continuării consultărilor trilaterale cu Ucraina.

Livrarea de gaze rusești cǎtre UE: Ce au discutat Merkel și Putin (foto:pagnadepolitica.ro)

Livrarea de gaze rusești cǎtre UE: Ce au discutat Merkel și Putin (foto:pagnadepolitica.ro)

Ȋntr-un comunicat de presǎ al Kremlinului, remis de RIA Novosti, se aratǎ cǎ  „Putin şi Merkel au avut un schimb de opinii cu privire la livrările de gaz rusesc către statele membre UE. Ei au convenit să continue consultările în format trilateral”. Problema livrărilor de gaz rusesc către statele UE în iarna ce urmează a generat îngrijorări din cauza confictului din Ucraina, principala ţară de tranzit, şi a datoriei la gaze pe care Kievul o are faţă de Moscova. Este cunoscut faptul cǎ ȋn trecut, conflictele pe tema gazelor dintre Ucraina şi Rusia au condus în mai multe rânduri la suspendarea aprovizionării cu gaz pe timpul iernii.

Ȋn același timp, prefigurȃnd ce ar putea fi mai rǎu, statele est-europene au început să îşi suplimenteze stocurile de gaze naturale, pe fondul temerilor privind o eventuală întrerupere a livrărilor din Rusia pe timpul iernii, România fiind una din puţinele state din regiune care îşi poate asigura majoritatea necesarului de gaze din producţia internă, potrivit mediafax. Deşi gradul de dependenţă al ţărilor est-europene de importurile de gaze din Rusia variază de la stat la stat, per total, regiunea se bazează mai mult pe livrările Gazprom decât economiile din vestul Europei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult