Acasa BusinessMediu-Energie Livrǎrile de gaz din Rusia cǎtre Romȃnia au fost reduse cu 18%

Livrǎrile de gaz din Rusia cǎtre Romȃnia au fost reduse cu 18%

scris de Z.V.
0 afisari

Ministrul delegat pentru Energie, Rǎzvan Nicolescu, a anunțat miercuri, 8 octombrie cǎ Importurile de gaze din Rusia ale României au fost reduse cu 18% față de cantitățile normale.

Livrǎrile de gaz din Rusia cǎtre Romȃnia au fost reduse cu 18% (foto:basarabia.md)

Livrǎrile de gaz din Rusia cǎtre Romȃnia au fost reduse cu 18% (foto:basarabia.md)

„Reducerea anunțată astăzi (miercuri — n.r.) de Gazprom la Transgaz este de 18% în raport cu cantitățile nominalizate pe baza solicitărilor beneficiarilor din România. Cantitățile sunt de sub 0,2 milioane de metri cubi pe zi. Nu e niciun motiv de îngrijorare”, a declarat Rǎzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.  „Reamintim că au existat în ultima perioadă mai multe intenții anunțate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrărilor de gaze naturale către România. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singură astfel de intenție s-a și materializat într-o reducere efectivă a livrărilor. În urma întâlnirii, nu s-a confirmat faptul că situația nu va continua în același registru”, se arată în comunicatul de presǎ al ministerului. Departamentul pentru Energie a susținut în repetate rânduri că populația nu va fi afectată în niciun fel de aceste reduceri, chiar dacă rușii sistează total livrările până la primăvară.

Producția națională ajunge la 31 de milioane de metri cubi pe zi, în condițiile în care consumul este de circa 16 milioane de metri cubi pe zi. În plus, în depozite se află peste 2,4 miliarde de metri cubi, față de 1,7 miliarde de metri cubi, cât era necesarul de stocare pentru această iarnă.

La ȋnceputul lunii octombrie, Rǎzvan Nicolescu s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Oleg Malginov, întâlnire la care au participat și reprezentanți ai Transgaz. Ambasadorul Rusiei la București nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze rusești către România, a anunțat Departamentul pentru Energie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult