Acasa BusinessMediu-Energie Mai ușor cu barca prin Deltă!

Mai ușor cu barca prin Deltă!

scris de Z.V.
5 afisari

Ministerul Mediului anunță o serie de măsuri de protejare a Deltei Dunării, într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituției.

Se reduce viteza maxima în Deltă

Viteza maximă permisă pentru ambarcațiunile care circulă pe canale se reduce de la 40 la 30 de km/oră. De asemenea, ambarcațiunilor le este interzis a se apropia la mai mult de 50 de metri de mal sau de a circula noaptea. Amenzile prevăzute sunt cuprinse între 3000 și 5000 de lei.

În afara canalelor, viteza de deplasare a ambarcațiunilor se reduce până la maximum 15 km/oră, iar în zonele de protecție integrală navigația este total interzisă.

Turiștilor le va fi interzis să mai oprească unde vor pe canale și vor fi amendați dacă aruncă gunoaie în alte locuri decât cele amenajate.

Intențiile ministerului sunt bune. Este interesant de văzut și cum vor fi ele aplicate, de vreme ce Delta Dunării este stat în stat, iar mafia braconierilor și a vânătorilor miliardari face legea.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult