Acasa BusinessMediu-Energie Manual Verde pentru Gardienii Mediului

Manual Verde pentru Gardienii Mediului

scris de Ziua Veche
2 afisari

Manualul dupa care vor invata copiii si parintii regulile de baza ale convietuirii ecologice exista deja si se numeste, cum altfel decat Manualul Verde. Disponibil acum in 20.000 de exemplare (va aparea inclusiv in Republica Moldova),  cu sprijinul principalilor jucatori de pe piata reciclatorilor, manualul sprijina programul ”Fii ECO’n’OM” creat de Garda Nationala de Mediu.


”Impreuna am reusit sa editam aceasta carte care se doreste a fi una plina de invataminte si de reguli pe care trebuie sa le respectam pentru a avea un mediu cat mai curat si pentru a salva planeta Pamant de la distrugere. Carticica aceasta va deveni Manualul Verde, manualul dupa care vor invata copiii si parintii regulile convietuirii egologice”, a declarat Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu.

Silvian Ionescu a mai informat ca, premergator Manualului Verde, a fost creat site-ul www.gardianulmediului.gnm.ro unde cei mici, dar si cei mari, vor gasi o multime de rubrici interesante: Voluntariat, Ziar on-line, Jocuri si Concursuri, inclusiv rubrica Fii ECO’n’OM. ”Programul Fii ECO’n’OM, creat de Garda Nationala de Mediu si organizatia Gardienii Mediului urmareste sa puna bazele unei educatii cu adevarat ECO’n’OMice”, a mai precizat Silvian Ionescu.

Revenind la Manualul Verde, trebuie spus ca, sub o grafica atractiva pentru cei mici, este tiparit un adevarat referat – in limbaj accesibil si interesant – cu privire la modul de viata al omului modern, bazat pe principiile convietuirii neagresive cu natura: nu irosi, economiseste, recicleaza. Cartea abunda de masuri pe care oricine le poate lua in propria gospodarie pentru a nu irosi apa, pentru a economisi energia si, foarte important, metode de a recicla diverse materiale pe care nu le mai folosim.

Un exemplu in acest sens spune totul: fiecare tona de hartie reciclata poate salva 17 copaci. Un Manual Verde nu putea aparea, fireste, fara implicarea in acest proiect  a unor firme direct interesate de viitorul verde al Romaniei: Envirom, Recolamp, Ecorom. Vorbim aici de principalii jucatori de pe piata colectarii, tratarii si eliminarii nepoluante a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), colectarii deseurilor de surse de lumina si reciclarea acestora in conditii de siguranta pentru populatie si mediu, dar si protejarii mediului inconjurator prin reciclarea si valorificarea deseurilor din ambalaje.

”Dorim sa deveniti adevarati Gardieni ai Mediului, activi si plini de speranta unui viitor mai verde!”, este mesajul adresat de comisarul general al Garzii Nationale de Mediu generatiei ce va trebui sa pastreze Romania nepoluata.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult