Acasa BusinessMediu-Energie Meteo: Cât de geroasă va fi vremea joi şi vineri

Meteo: Cât de geroasă va fi vremea joi şi vineri

scris de Z.V.
1 afisari

În ţară, joi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, în nordul, nord-estul şi în centrul ţării, iar noaptea în vest şi nord-vest, unde pe arii restrânse va ninge slab, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali.

Meteo - Cat de geroasa va fi vremea joi si vineri

Meteo - Cat de geroasa va fi vremea joi si vineri

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane înalte, iar la începutul intervalului şi în extremitatea sudică şi de sud-est. Temperaturile maxime se vor situa între -9 şi 0 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Temperaturile minime se vor încadra de la valori în jur de -26 de grade în estul Transilvaniei până la -6 grade pe litoral. În zonele joase, local va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului, când vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -4…-3 grade, iar cea minimă va fi de -16…-15 grade, mai scăzută la periferie.

Vineri, deşi valorile termice vor creşte în vestul ţării, vremea rămâne rece, iar în celelalte zone va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros şi numai izolat şi trecător va fulgui la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade. Temperaturile minime se vor situa de la -24 de grade în estul Transilvaniei până la 1 grad în Dealurile de Vest. În zonele joase, local va fi ceaţă şi chiciură, izolat persistentă.

România, îngheaţă. O avertizare meteo de ger şi intensificări de vânt valabilă de miercuri de la ora 13:00 până sâmbătă la ora 10:00, cu temperaturi de la -15 grade în nord-est, centru şi sud, la -26 de grade în Transilvania, a fost emisă miercuri de ANM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult