Acasa BusinessMediu-Energie METEO: Cum va fi vremea în acest weekend

METEO: Cum va fi vremea în acest weekend

scris de C.S.
4 afisari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo valabilă la București și la munte, în weekend. Vremea se va menține, în general, caldă pentru această perioadă.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru acest weekend.

Sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi caldă în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă. În sud şi est vor fi înnorări temporare şi ceaţa va fi asociată izolat cu burniţă, pe arii restrânse dimineaţa şi local în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest până la 8 grade, dar şi mai coborâte în depresiuni, spre -6 grade.

La București, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales în cursul nopţii, se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

La munte, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va prezenta unele intensificări pe crestele înalte. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă posibil asociată cu burniţă.

Duminică, vremea va fi caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi local, dimineaţa şi noaptea, ceaţă asociată cu burniţă sau fulguieli trecătoare, în sudul şi estul ţării şi izolat în centru. Cu totul izolat vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0…2 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Câmpia Română şi 14 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -9 grade.

În stațiunile de pe Valea Prahovei, vremea se va menţine în general frumoasă şi caldă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă asociată cu chiciură şi burniţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult