Acasa BusinessMediu-Energie Meteo de Florii: Vremea sâmbătă şi duminică

Meteo de Florii: Vremea sâmbătă şi duminică

scris de Z.V.
0 afisari

Vremea va fi în general instabilă, sâmbătă. Duminică, de Florii, vremea se va răci în toate regiunile.

Vremea de Florii

Sambata si duminisca - Vremea de Florii

Sâmbătă, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua pe arii extinse în nordul, centrul şi estul ţării şi izolat în rest, iar spre seară şi noaptea în jumătatea de vest a teritoriului.

Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În zona montană înaltă, trecător, precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime, în uşoară scădere faţă de ziua precedentă în nordul şi centrul ţării, se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua ziua pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi local în restul zonelor montane, iar noaptea mai ales în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate. În zona înaltă, în a doua parte a intervalului, trecâtor vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în timpul averselor. Temperatura aerului va continua să scadă uşor.

La Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi, mai ales în cursul zilei, vor fi ploi slabe de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Vremea de Florii

Duminică, de Florii, vremea se va răci în toate regiunile. Ziua cerul va fi mai mult noros şi va ploua în jumătatea de est a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. În cursul nopţii cerul se va degaja treptat în regiunile vestice, iar precipitaţiile, în restrângere spre est şi sud-est, se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei. În zona de munte vor predomina ninsorile şi vântul va sufla tare. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în sudul ţării. Temperaturile maxime se vor situa de la 5…6 grade în nordul şi centrul ţării până în jurul valorii de 18 grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de formare a gheţuşului, iar în jumătatea de nord-vest a ţării şi izolat în zonele deluroase din restul teritoriului se va produce brumă.

La munte, vremea se va răci. Ziua cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte, pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi local în cei Occidentali. În cursul nopţii cerul se va degaja treptat în masivele vestice, iar precipitaţiile vor fi în restrângere. Vântul va avea intensificări locale.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în zonele de centru, N, E şi N-E ale României există pericol de cod galben în zilele de duminică şi luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult