Acasa BusinessMediu-Energie Ministrul Mediului: Pericolul de incendii este uriaș.

Ministrul Mediului: Pericolul de incendii este uriaș.

scris de Misu Andrei
29 afisari

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reluat apelul ca oamenii să nu folosească focul în pădure sau pe câmp. Sunt încă cetățeni care nu înțeleg cât de mare este pericolul, a atras el atenția.

Foto: ISU

„Deși am făcut apel pentru nefolosirea focului în agricultură, sunt încă cetățeni care nu înțeleg cât de mare este pericolul. Am cerut ajutor la prefecturi și autorități locale, avem patrule (Romsilva – n.r.) e mai multe. Sper ca mesajele să fie eficiente.

Cu ISU încercăm să localizăm rapid incendiile, mai ales în pădure.

Reiau apelul către cetățeni: nu folosiți focul nici pe câmp, nici în pădure, riscul este uriaș. Orice sursă de foc, orice țigară aruncată, orice foc nesupravegheat poate genera incendii pe sute – mii de hectare.

95% din incendii sunt pe terenuri agricole”, a spus ministrul Mediului.

În ceea ce privește prognoza meteo pentru următoarea perioadă, el a afirmat că până joi cel târziu vor fi temperaturi ridicate, vor fi coduri meteo galbene și portocalii. După aceea sunt așteptate „ceva precipitații.”

Caniculă și secetă vor fi și în august, a afirmat Tanczos Barna.

„Suprafețe uriașe în agricultură sunt afectate, nici irigațiile nu ajută, este imposibil să suplinești lipsa de precipitații prin irigații”, a declarat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult