Acasa BusinessMediu-Energie Minus 26 grade la Miercurea-Ciuc, recordul negativ al anului

Minus 26 grade la Miercurea-Ciuc, recordul negativ al anului

scris de C.S.
10 afisari

Un nou record negativ de temperatură s-a înregistrat în această dimineață la Miercurea-Ciuc: minus 26 grade Celsius. Este pentru a treia zi consecutiv când se înregistrează temperaturi atât de scăzute.

Record negativ de temperatură la Miercurea-Ciuc.

Potrivit meteorologului Lado Gabriella de la Staţia meteorologică din Miercurea Ciuc, temperatura a coborât, în cursul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 01.30, la minus 26 de grade Celsius şi s-a menţinut la aproximativ aceeaşi valoare până la ora 7.30. La Joseni, temperatura de minus 26 de grade Celsius a fost măsurată în jurul orei 6.00.

În nordul judeţului, la Topliţa, temperatura minimă consemnată a fost de minus 20 de grade, iar în sud, la Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat minus 4 grade Celsius, diferenţa între cea mai scăzută şi cea mai ridicată temperatură din judeţ, măsurate la aceeaşi oră, fiind de 22 de grade.

De asemenea, diferenţele dintre temperaturile nocturne şi cele diurne înregistrate în judeţ sunt foarte mari, în condiţiile în care luni a fost consemnată o maximă de 11 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1987 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult